email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Situatii in care microintreprinderea iese din sistemul pe impunere pe veniturile microintreprinderilor in 2015

iesirea din sistemmicrointreprinderesistemul de impunereveniturile microintreprinderilor2015

Regasiti mai jos unele aspecte legate de situatiile in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor in cursul anului 2015

Situatiile in care o microintreprindere iese din sistemul de impunere pe venitul microintreprinderilor in cursul anului 2015 sunt urmatoarele:

1) Realizeaza venituri mai mari de 65.000 euro - cursul de schimb utilizat pentru determinarea echivalentului in lei al sumeid e 65.000 euro este cursul de schimb de la 31 decembrie 2014, respectiv 1 euro - 4,4821 lei (art. 112^6 din Codul fiscal)


2) Ponderea veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv. Incadrarea in categoria veniturilor din consultanta si management se efectueaza prin analiza contractelor incheiate si a altor documente care justifica natura veniturilor. (art. 112^6 din Codul fiscal)

Veniturile luate in calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sau a ponderii veniturilor realizate din consultanta si management in veniturile totale de peste 20% inclusiv sunt aceleasi cu cele care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112^7 din Codul fiscal.

Daca este indeplinita oricare cele doua conditii contribuabilul datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care limita sau ponderea au fost depasite, luandu-se in calcul veniturile si cheltuielile realizate de la inceputul anului fiscal. Impozitul pe profit datorat reprezinta diferenta dintre impozitul pe profit calculat de la inceputul anului fiscal pana la sfarsitul perioadei de raportare si impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat in cursul anului.

3) Incepe sa desfasoare activitati in domeniul bancar, activitati in domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital (cu exceptia persoanelor juridice care desfasoara activitati de intermediere in aceste domenii), precum si activitati in domeniul jocurilor de noroc. In aceasta situatie, contribuabilul datoreaza impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate incepand cu trimestrul in care incepe sa desfasoare activitatile mentionate anterior. (pct. 7 din normele metodologice de aplicare a art. 112^2 din Codul fiscal)

Contribuabilul va comunica organului fiscal iesirea din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor prin depunerea formularului 010 "Declaratie de inregistrare fiscala/declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", in termen de 30 de zile de la data la care apar situatiile prezentate mai sus.
 

Sursa: Finante Publice Arges
 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
iesirea din sistemmicrointreprinderesistemul de impunereveniturile microintreprinderilor2015


Data aparitiei: 06 Iulie 2015

Votati articolul "Situatii in care microintreprinderea iese din sistemul pe impunere pe veniturile microintreprinderilor in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X