email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Codul fiscal nu trebuie folosit drept cal de bataie

Codul fiscalrespinsreducerea impozitelorconstructiireduceri de taxe

Codul fiscal a fost retrimis catre Parlament, insa mai multi analisti atrag atentia ca intreaga poveste din jurul Codului fiscal influenteaza negativ opinia investitorilor.

Presedintele Iohannis a facut declaratii similare, amintind si de riscurile pe plan intern si extern pe care le-ar aduce Codul fiscal in forma actuala.

"Atata vreme cat Codul fiscal e subiect de batalie politica, iar oamenii din business nu sunt consultati, ce co­mentarii se mai pot face? Din pozitia mea, nu pot judeca daca Codul fiscal e bun sau rau, dar cert este ca sunt in­clu­se niste reduceri de taxe, care nu pot avea de­cat un impact pozitiv. De altfel, s-a va­zut ca re­du­cerea TVA la alimente a sti­mu­lat con­su­mul. Este o disputa pur po­litica si nu are ni­mic a face cu mediul economic", declara Adri­an Por­fir, manager pe Europa de Sud-Est in ca­drul Joris Ide, grupul care contro­lea­za pro­du­catorul de materiale de constructii Megaprofil, pentru Zf.ro.

Insa reducerea impozitelor nu este o masura care poate sprijini economia pe termen lung. Amploarea ajus­ta­rilor fiscale i-a determinat, unii eco­no­misti sa-si puna intrebari cu pri­vire la sus­tenabilitatea avalansei de masuri de relaxare fiscala, care au primit girul Guvernului si al Parlamentului, scrie Zf.ro.

In acest context, sunt amintite si avertismentele emise de FMI si Comisia Europeana care au atras atentia asupra lipsei de sustenabilitate cu privire la masurile incluse in Codul fiscal.

"Nu stiu cum s-a strecurat aprecierea ca acest cod fiscal ar revolutiona finantele Romaniei, prin simpla reducere a unor impozite. Cred ca n-ar trebui sa ne preocupe doar scaderea taxelor, ci si maniera in care se face aceasta. O asemenea schimbare este utila, insa fara sa puna in pericol anumite beneficii, cum ar fi suste­na­bilitatea finantelor publice, care a fost consolidata, cu eforturi serioase, in ultima perioada. in plus, aflati totusi in prag de an elec­toral, trebuie sa intelegem dis­tanta dintre tentatia po­litica si realitatea econo­mica", a declarat prese­dintele Klaus Iohannis, potrivit Zf.ro.

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Codul fiscalrespinsreducerea impozitelorconstructiireduceri de taxe


Data aparitiei: 17 Iulie 2015
Ultima actualizare: 21 Iulie 2015

Votati articolul "Codul fiscal nu trebuie folosit drept cal de bataie":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X