email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale pentru indeplinirea obligatiilor fata de Corp

facilitatiexpert contabilcontabil autorizatreducerea taxelor

        In vederea stimularii dezvoltarii profesiei de expert contabil si contabil autorizat precum si pentru intarirea disciplinei financiare in randul membrilor, Consiliul Superior al Corpului a aprobat unele facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale in vigoare pentru obtinerea vizei de exercitare a profesiei, dupa cum urmeaza:

    Reducerea taxelor anuale pentru cursurile privind dezvoltarea profesionala continua, astfel:

De la 400 lei la 300 lei pentru experti contabili

De la 320 lei la 220 lei pentru contabili autorizati

cu conditia ca acestea sa fie platite integral pana la data de 31 martie a fiecarui an.

    Pentru membrii Corpului care platesc taxele pentru organizarea cursurilor dupa data de 31 martie, acestea raman neschimbate (400 de lei pentru experti contabili, 320 de lei pentru contabili autorizati.)

    Noile taxe pentru organizarea cursurilor se includ in cotizatiile fixe datorate de membrii Corpului persoane fizice.

    Reducerea cotizatiei variabile de la 1,2% la 1% din veniturile realizate, daca este achitata integral pana la data de 31 martie a fiecarui an pentru veniturile realizate in anul anterior si respectiv daca este achitata in avans pana la data de 31 august pentru veniturile realizate in semestrul I a anului curent.

    Pentru membrii Corpului care achita cotizatia variabila dupa data de 31 martie a fiecarui an pentru veniturile realizate in anul anterior si respectiv dupa data de 31 august pentru veniturile realizate in semestrul I a anului curent acesta ramane 1,2% din veniturile realizate.

Masuri pentru dezvoltarea profesiei

    Masuri pentru incurajarea formelor superioare de exercitare a profesiei
        Pentru stimularea operatiunilor de concentrare se stabilesc urmatoarele masuri:


    Reducerea cu 50% a cotizatiei variabile datorata pentru primul an de activitate de catre societatea de expertiza contabila sau de contabilitate infiintata prin fuziunea a doua societati de expertiza contabila sau de contabilitate si care are cel putin 10 angajati cu contracte legale potrivit legislasiei muncii.
    Pentru grupurile sau hoding-urile formate prin asocierea a doua sau mai multe societati de expertiza contabila si/sau de contabilitate si care sunt inregistrate potrivit legii:

    Reducerea cu 10% a cotizatiilor fixe si variabile datorate de societatile din grup (holding) pe toata perioada cat fac parte din grup (holding).
    Scutirea de la plata cotizatiei variabile de catre grupul (holding-ul) creat prin asocierea a doua sau mai multe societati de expertiza contabila sau de contabilitate membre ale Corpului.
        Masuri pentru stimularea exercitarii profesiei in societati de expertiza contabila sau de contabilitate :

    Scutirea de la plata cotizatiei variabile in primul an de activitate, pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate infiintate.

  •     Reducerea cu 10% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 3 - 6 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 15% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 7 - 10 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 20% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de 11 - 20 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 25% a cotizatiei variabile pentru societatile de expertiza contabila si de contabilitate care au un numar de peste 20 angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii.
  •     Reducerea cu 50% a cotizatiei fixe datorate de expertii contabili si contabilii autorizati care au calitatea de asociati, actionari si/sau angajati cu contracte potrivit legislatiei muncii, in cadrul societatilor de expertiza contabila/contabilitate, membre ale Corpului, si care nu desfasoara activitati individuale (pe cont propriu).

Nota : primul an de activitate - se intelege anul in care are loc inregistrarea la Registrul Comertului , daca aceasta a avut loc in perioada 1 ianuarie - 30 iunie;

- anul urmator inregistrarii daca aceasta a avut loc dupa 1 iulie a anului de inregistrare.

Grupul sau Holding-ul de societati membre C.E.C.C.A.R. au semnificatia stabilita prin legislatia in vigoare, cu precizarea ca din Grup pot face parte si societati ale altor profesii (avocati, IT, UNEVAR si UNPIR) si trebuie inregistrat in evidentele Corpului.

Angajatii cu contracte potrivit legislatiei muncii - se inteleg  contracte cu durata normala de lucru.

    Masuri pentru stimularea tinerilor profesionisti contabili

Tinerii profesionisti contabili membri C.E.C.C.A.R. beneficiaza in primii doi ani de la data inregistrarii in Tabloul Corpului de urmatoarele facilitati :

    Scutirea de la plata taxelor pentru cursurile organizate in cadrul Programului national de dezvoltare profesionala continua.
    Scutirea de la plata cotizatiei variabile.

Facilitati acordate membrilor filialei care sufera de boli cronice

 

          Cotizatia fixa se stabileste la valoarea de 150 de lei pe an; cotizatia variabila se va determina, datora si achita, numai daca veniturile anuale realizate depasesc suma de 9.000 lei, iar tarifele privind orele de pregatire profesionala se reduc cu 50%.

            In situatia in care membrul filialei solicitant isi desfasoara activitatea exclusiv printr-o societate membra a Corpului, si nu realizeaza venituri in nume propriu, va fi scutit de plata cotizatiei fixe aferenta personei fizice.

            Aceste facilitati se acorda pe perioade de pana la un an, in baza unei solicitari scrise, insotita de actul medical care sa ateste starea de sanatate a solicitantului, ce va fi supusa aprobarii Consiliului Filialei Bihor.

 
Sursa: CECCAR Bihor

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
facilitatiexpert contabilcontabil autorizatreducerea taxelor


Data aparitiei: 27 Noiembrie 2015

Votati articolul "Facilitati acordate membrilor care respecta termenele legale pentru indeplinirea obligatiilor fata de Corp":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X