Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Analiza zilei: Accize pentru produse din tutun incalzit si lichidele cu continut de nicotina

Data aparitiei: 27 Septembrie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
accize nearmonizateaccizeproduse accizabilemomentul exigibilitatii accizelor

Asupra urmatoarelor produse se percep accize nearmonizate: 

1. produse din tutun incalzit care, prin incalzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fara a avea loc combustia amestecului de tutun, cu incadrarea tarifara NC 2403 99 90. Pentru tutunul continut in produse din tutun incalzit acciza este de 384 lei/kg.
2. lichidele cu continut de nicotina destinate inhalarii cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip "Tigareta electronica", cu incadrarea tarifara NC 3824 90 96. Pentru aceste lichide acciza este de 0,5 lei/ml.
Nivelul accizelor se actualizeaza anual.

Platitorii de accize sunt operatorii economici care produc si comercializeaza in Romania produsele supuse accizelor neamortizate, achizitioneaza din teritoriul Uniunii Europene ori importa aceste produse. 
Operatorul economic care produce, achizitioneaza din alte state membre ale Uniunii Europene sau importa aceste produse trebuie sa se autorizeze la autoritatea vamala teritoriala. Operatorul economic care nu are domiciliul fiscal in Romania si intentioneaza sa desfasoare activitati economice cu aceste produse accizabile pentru care are obligatia platii accizelor in Romania, va desemna un reprezentant fiscal stabilit in Romania pentru a indeplini obligatiile care ii revin. 

Aceste produse accizabile sunt supuse accizelor la momentul producerii, achizitiei intracomunitare sau importului acestora pe teritoriul Comunitatii. 

Momentul exigibilitatii accizelor intervine: 
   a) la data receptionarii produselor provenite din achizitii intracomunitare; 
   b) la data efectuarii formalitatilor de punere in libera circulatie a produselor provenite din operatiuni de import; 


   c) la data vanzarii pe piata interna a produselor provenite din productia interna. 

Operatorii economici platitori de accize sunt obligati: 
   a) sa se inregistreze ca platitori de accize la autoritatea fiscala competenta; 
   b) sa calculeze accizele, sa le evidentieze distinct in factura si sa le verse la bugetul de stat la termenele stabilite, fiind raspunzatori pentru exactitatea calculului si varsarea integrala a sumelor datorate; 
   c) sa tina evidenta accizelor, conform prevederilor din normele metodologice, si sa depuna anual deconturile privind accizele, conform dispozitiilor legale privind obligatiile de plata, la bugetul de stat, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare. 

Platitorii de accize, cu exceptia importatorilor, au obligatia de a depune la autoritatea competenta o declaratie de accize pentru fiecare luna, indiferent daca se datoreaza sau nu plata accizei pentru luna respectiva, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei la care se refera declaratia. 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X