email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Declaratia 107. Ce obligatii au firmele care fac sponsorizari?

Declaratia 107. Ce obligatii au firmele care fac sponsorizari?
declaratia 107sponsorizarimonitorul oficialimpozit pe profit

ANAF a aprobat modelul si continutul formularului 107 ce reprezinta “Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/ mecenatului/ burselor private”. 

Ordinul Presedintelului ANAF nr. 1825/2018 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 646 din data de 25 iulie 2018 de la care a si intrat in vigoare.

Recentele modificari ale legii aduc anumite obligatii pentru firmele care efectueaza sponsorizari, au activitate de mecenat sau acorda burse private. Avand in vedere ca acestea beneficiaza de anumite facilitati fiscale, modificarile recent publicate aduse de OUG nr. 25/2018 obliga aceste companii sa depuna o declaratie cu privire la cine sunt beneficiarii sponsorizarii.
 

ATENTIE!

Declaratia 107 este informativa, iar nedepunerea la termen a formularului este sanctionata cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei pentru firmele din categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru celelalte persoane juridice.
 

Declaratia se va depune de catre urmatoarele categorii de contribuabili:

    • contribuabilii, platitori de impozit pe profit;
    • contribuabili care datoreaza impozit specific si care platesc si impozit pe profit;
    • contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor.


 

In ceea ce priveste termenul de depunere a declaratiei 107, se tine cont de urmatoarele informatii:

Contribuabilii, platitori de impozit pe profit care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private au obligatia de a depune declaratia informativa pana la termenul de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv:

a) pana la data de 25 martie inclusiv a anului urmator, respectiv pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator in cazul contribuabililor prevazuti la art.41 alin.(5) lit.a) si b) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

b) pana la data de 25 a celei de-a treia luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat, cu exceptia contribuabililor prevazuti la art.41 alin.(5) lit.a) si b) care depun declaratia pana la data de 25 a celei de-a doua luni inclusiv de la inchiderea anului fiscal modificat, in cazul contribuabililor care intra sub incidenta prevederilor art.16 alin.(5) din Legea nr.227/2015;

c) pana la data depunerii situatiilor financiare, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare;

d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

Contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor care efectueaza sponsorizari, potrivit legii, au obligatia de a depune declaratia informativa pana la urmatoarele termene:

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;

b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile prevazute la art.48 alin. (3^1) si art.52 din Codul fiscal;

c) pana la data depunerii situatiilor financiare, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare;

d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

3. In cazul in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.

4. Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
 

De retinut!

 Depunerea declaratiei 107 se va realiza doar electronic. Actul normativ analizat permite depunerea de declaratii rectificative.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 107sponsorizarimonitorul oficialimpozit pe profit


Data aparitiei: 27 Iulie 2018

Votati articolul "Declaratia 107. Ce obligatii au firmele care fac sponsorizari?":
Rating:

Nota: 4.28 din 5 din 27 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X