email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Impozitarea economiei digitale, subiect de discutie in Parlamentul European

Impozitarea economiei digitale, subiect de discutie in Parlamentul European
economia digitalacomisia europeanaimpozitarecifra de afaceri

In buletinul de stiri de la inceputul lunii septembrie al Federatiei Europeane a Consilierilor Fiscali (ETAF) a fost mentionat unul dintre principalele subiecte de discutie abordate in Parlamentul European. Tema face referire la impozitarea economiei digitale, subiect ce a mai fost abordat pana acum la astfel de intalniri, conform site-ului ceccar.ro.


In data de 29 august, deputatii europeni ai Comisiei ECON (Afaceri economice si monetare) din Parlamentul European au discutat cele doua propuneri lansate de Comisia Europeana privind impozitarea economiei digitale.


Raportorul Dariusz Rosati (deputat european PPE, Polonia) a subliniat, in documentul de pozitie intitulat Impozitarea societatilor comerciale cu o prezenta digitala semnificativa (asa-numita solutie comprehensiva), necesitatea de a actiona pentru a asigura conditii de concurenta echitabile intre intreprinderile traditionale si cele digitale in interiorul Uniunii Europene. In plus, deputatul Dariusz Rosati a pus la indoiala relevanta pragurilor (cifra de afaceri, numarul de contracte si de utilizatori) ce ar trebui, conform propunerii, sa fie utilizate drept criterii pentru determinarea nivelului de organizare a prezentei digitale. Dariusz Rosati a mentionat la final ca ar fi bine sa se stie daca exista sanse reale in cadrul Consiliului de a conveni asupra unei pozitii comune referitoare la aceasta propunere.


In ceea ce priveste solutia provizorie, un impozit de 3% din cifra de afaceri a activitatilor platformelor digitale, raportorul Paul Tang (deputat european S&D, Olanda) a pus problema daca este suficienta o rata de 3%, tinand cont de veniturile uriase ale gigantilor digitali. Oficialul S&D a propus stabilirea unei rate minime, lasand la latitudinea statelor membre sa stabileasca rate de impozitare mai mari, in cazul in care acestea doresc acest lucru.

 

Urmatoarea etapa a discutiilor a fost fixata pentru luni, 10 septembrie 2018. Proiectele de rapoarte pentru aviz urmeaza sa fie pregatite la inceputul lunii octombrie, in vederea votarii in cadrul comisiei ECON in decembrie si in sedinta plenara in ianuarie.

De altfel, in acest context, in perioada 7-8 septembrie, ministrii de Finante din statele membre ale Uniunii Europene au participat la Viena la o intalnire informala. Viitoarea Presedintie a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene, negocierile privind Cadrul Financiar Multianual al UE post-2020, viitoarele provocari pentru Banca Europeana de Investitii, stabilitatea financiara si impozitarea economiei digitale in Uniunea Europeana au fost cateva dintre temele care abordate la intalnirea de la Viena, se anunta intr-un comunicat MFP.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
economia digitalacomisia europeanaimpozitarecifra de afaceri


Data aparitiei: 11 Septembrie 2018

Votati articolul "Impozitarea economiei digitale, subiect de discutie in Parlamentul European":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X