Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Altele

Franta si Austria au introdus impozitarea serviciilor digitale incepand cu 1 ianuarie 2019

Data actualizarii: 14 Ianuarie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Franta si Austria au introdus impozitarea serviciilor digitale incepand cu 1 ianuarie 2019
impozitservicii digitalefiscalitateconsiliul uniunii europene

Franta si Austria au decis sa introduca impozitarea serviciilor digitale, la nivel national,  incepand cu 1 data de ianuarie 2019. Pe parcursul anului 2018, Franta si Germania au insistat asupra introducerii impozitului, insa nu s-a reusit adoptarea unui vot in unanimitate la nivelul Consiliul Uniunii Europe, prezidat de Austria pana la 31 decembrie anul trecut si al carui rol in politica fiscala este decizional.


 Bruno le Maire, ministrul francez de Finante, a anuntat, in cadrul unei conferinte de presa din data de 17 decembrie 2018, ca Franta va introduce impozitarea economiei digitale de la 1 ianuarie 2019. Acesta a declarat ca noua taxa ar putea aduce pana la 500 de milioane de euro pe an la bugetul de stat ducand astfel la impozitarea echitabila a gigantilor digitali (Google, Apple, Facebook, Amazon etc.), ce detin sediul social in Europa in tarile cu fiscalitate avantajoasa, cu toate ca veniturile acestora nu sunt generate acolo. In acelasi timp, le Maire si-a reiterat sustinerea pentru a ajunge la o decizie unanima privind directiva europeana pana in martie 2019, acesta declarand ca „va lua masuri cu omologul sau german pentru a convinge cele cateva state care se opun acestor impozite digitale la nivel european”.

Totodata, Austria, tara a carei presedintie rotativa a Consiliul Uniunii Europene s-a incheiat la 31 decembrie 2018, post ce a fost ocupat de tara noastra, a sustinut introducerea unei taxe proprii pentru companiile digitale, inclusiv Facebook si Amazon. Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat sambata, 29 decembrie 2018, ca taxa va completa directiva europeana, urmand ca detaliile asupra prevederilor taxei nationale sa fie discutate in sedinta de guvern ce a fost stabilita in perioada 10-11 ianuarie 2019.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X