Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
TVA Contabilul.ro | Stiri

Consiliul European: Taxarea inversa va fi extinsa pana la data de 30 iunie 2022

Data aparitiei: 27 Septembrie 2018
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Consiliul European: Taxarea inversa va fi extinsa pana la data de 30 iunie 2022
tvataxare inversacod fiscal 2018frauda

Consiliul Uniunii Europene a adoptat prelungirea perioadei de aplicare a mecanismului optional de taxare inversa legata de operatiunile cu bunuri si servicii care prezinta risc de frauda, in data de 24 septembrie 2018, se anunta intr-un comunicat de presa PwC.


Totodata, acest act normativ a aprobat si mecanismul de reactie rapida impotriva fraudei in domeniul TVA. Masurile vor fi aplicabile pana la data de 30 iunie 2022.

Pe lista produselor supuse taxarii inverse in tara noastra sunt urmatoarele: cerealele, telefoanele mobile si imobilele. Aceasta masura era valabila doar pana la 31 decembrie 2018, inainte ca Consiliul UE sa decida prelungirea termenului de aplicare.

"Conform celui mai recent studiu asupra colectarii TVA, lansat de Comisia Europeana, valoarea pierderilor de TVA la nivelul UE s-a ridicat la 147,1 miliarde euro in anul 2016, din care 6,13 miliarde euro doar pierderea pentru bugetul Romaniei, ceea ce reprezinta un deficit de incasare a TVA de 35,88%, cel mai ridicat dintre toate Statele Membre UE. In acest context, extinderea taxarii inverse pentru operatiunile cu risc de frauda pana la data de 30 iunie 2022 este o masura utila si precisa pentru combaterea fraudei in domeniul TVA. In mod similar, digitalizarea ANAF, cu accent pe implementarea protocolului SAF-T, ar putea constitui o metoda moderna de colectare a TVA cu ajutorul tehnologiilor IT. Asteptam ca Ministerul Finantelor Publice sa transpuna Directiva in legislatia locala in cel mai scurt timp posibil", a precizat Daniel Anghel, Partener, care este liderul Departamentului de taxe si consultanta juridica, PwC Romania.


DE RETINUT!

Prelungirea perioadei de aplicare a taxarii inverse pentru operatiunile valabile pana la 31 decembrie 2018 trebuie decisa in Romania printr-o noua schimbare a Codului fiscal. Asadar, ar fi nevoie de o ordonanta care sa transpuna directiva adoptata in data de 24 septembrie de Consiliul Europei.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X