email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Teodorovici, despre libertatea de a pleca la munca in strainatate. Cum vor fi afectati romanii

Teodorovici, despre libertatea de a pleca la munca in strainatate. Cum vor fi afectati romanii
forta de muncaimpozitareteodorovici

In perioada 5-6 aprilie a avut loc reuniunea informala a ministrilor de finante, la Palatul Parlamentului. Impactul mobilitatii pietei muncii asupra finantelor publice, rolul impozitarii in sprijinirea cresterii economice si pregatirea reuniunilor G20 si FMI din aprilie au fost temele de pe agenda celei de-a doua zi, 6 aprilie, a Ecofin-ului Informal de la Bucuresti.
 

Libertatea de miscare a fortei de munca este una dintre cele mai importante valori europene care poate imbunatati viata cetatenilor europeni. Cu toate acestea, statele din Estul si din Sud-Estul Europei se confrunta cu mari provocari legate de mobilitatea fortei de munca in spatiul intra-comunitar, care au atat un impact pozitiv, cat si unul negativ.

”Muncitorii care lucreaza in strainatate contribuie la PIB-ul tarii de origine. De ani buni, asta se intampla si in Romania. Cu toate aceasta, mobilitatea fortei de munca poate avea si efecte negative. Este cazul mobilitatii selective, care duce la un exod al creierelor si impiedica cresterea potentiala. In viitorul apropiat, prioritatea noastra ar trebui sa fie gasirea unei solutii comune la nivel european si implementarea unui instrument care sa ne ajute in rezolvarea acestui fenomen”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul de finante si presedintele Consiliului Ecofin.

Ministrii de finante ai UE au discutat despre necesitatea de a reflecta asupra unei viziuni comune si globale a politicilor fiscale ale statelor membre in secolul XXI, luand in considerare atat provocarile actuale, cat si cele emergente si implicatiile lor fiscale. In acest scop, este cruciala nu numai gasirea modalitatilor corecte dar si a nivelului potrivit de actiune.

Va reamintim ca in luna noiembrie 2018, Teodorovici propunea limitarea dreptului de a lucra. Adica fiecarui muncitor sa ii fie limitat dreptul de a lucra intr-o tara, sa se poata face doar pe o anumita perioada. Declaratia initiala a starnit o multime de controverse, asa ca ministrul de Finante a revenit cu cateva lamuriri importante. Acesta a explicat faptul ca Romania se confrunta cu o criza acuta de forta de munca si ca intentia lui a fost de a propune solutii care sa vina in sprijinul nostru al tuturor. Considera ca o eventuala funcție de stabilizare macroeconomică trebuie să aibă în vedere, in special, interesele statelor afectate de deficit al ocupării pe piața muncii si trebuie sa aiba ca principal acop sprijinul financiar pentru actiuni de incurajare a intoarcerii fortei de munca in tarile de origine.



"Poate suna asa mai restrictiva sau de alta factura, dar asta este: trebuie sa invatam, la nivel european, ca, cu cat o zona devine mai saraca, alta devine mai bogata, dar undeva lucrurile se rup. Si, in interesul Uniunii Europene de a tine cu adevarat statele unite, la nivel european, trebuie sa fie cu adevarat acea coeziune sociala, nu intaresti partea de vest si lasi restul Europei, din fel de fel de conditii, in afara", a mai precizat Teodorovici anul trecut.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
forta de muncaimpozitareteodorovici


Data aparitiei: 08 Aprilie 2019

Votati articolul "Teodorovici, despre libertatea de a pleca la munca in strainatate. Cum vor fi afectati romanii":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • ANAF: 15 aprilie, noul termen pentru iesirea din sistemul de impozitare al microintreprinderilor

    • Update 28 martie 2024:  ANAF a anuntat ca termenul limita pentru declararea iesirii din sistemul de impozitare al microintreprinderilor va fi extins pana la data de 15 aprilie 2024. Initial, firmele mici erau obligate sa depuna Declaratia 700 pana la data de 31 martie pentru a iesi din sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor. Guvernul urmeaza sa adopte modificarea propusa in aceasta saptamana. In cele ce urmeaza, va prezentam anu...» citeste mai departe aici

  • Factura emisa anul trecut si primita in 2024. Putem deduce TVA?

    • In cele ce urmeaza veti afla daca putem deduce TVA din facturi primite si inregistrate in 2024, dar a caror data de emitere este in 2023. Deducere TVA pentru o factura emisa anul trecut Pentru deducerea TVA din facturile primite pentru bunuri sau servicii, persoana inregistrata ca platitor de tva trebuie sa indeplineasca doua conditii: - sa detina o factura emisa in conformitate cu prevederile art. 319, precum si dovada platii in cazul achizitiilo...» citeste mai departe aici

  • Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: atentie la suma maxima prevazuta de lege!

    • In prezentul studiu de caz, ne propunem sa analizam aspectele legale ale imprumutului acordat de societate catre asociatul unic. Veti afla in randurile de mai jos care este suma maxima ce poate fi imprumutata, modalitatea de plata si textul de lege aplicabil in contextul legislatiei in vigoare. Imprumut acordat de societate catre asociatul unic: studiu de caz Intrebare: "O societate comerciala poate imprumuta asociatul unic? Care este...» citeste mai departe aici

  • CUM si UNDE ne putem plati obligatiile fiscale: Ghid ANAF privind modalitatile plata

    • Cu scopul de a informa contribuabilii, ANAF a publicat o brosura cu modalitatile de plata disponibile catre institutie. Aceasta initiativa are ca obiectiv principal simplificarea si eficientizarea procesului de plata a taxelor si impozitelor, oferind contribuabililor o intelegere clara a tuturor optiunilor disponibile. Impozite, taxe, contributii si alte sume datorate - CUM si UNDE putem plati Contribuabilii isi pot indeplini obl...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X