email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este importanta procesarea inteligenta a facturilor pentru companii?

De ce este importanta procesarea inteligenta a facturilor pentru companii?
documentedocumente contabileprofluo
Intr-o piata de contabilitate in care forta de munca calificata este din ce in ce mai scumpa si mai rara, solutiile de automatizare a activitatilor contabile de rutina sunt la mare cautare. In acest context, procesarea inteligenta a facturilor poate aduce un plus semnificativ de productivitate pentru companii, indiferent de marimea lor.
 
Profluo este un startup romanesc care a inteles importanta acestui aspect si a dezvoltat o solutie de procesare inteligenta a facturilor prin inteligenta artificiala. Ideea din spatele dezvoltarii Profluo a venit din experienta de director financiar detinuta de Bogdan Nafornita, CEO-ul companiei, care a realizat cat de mult timp si cate resurse sunt alocate in mod obisnuit pentru procesarea manuala a facturilor. Astfel,
 
Profluo propune o solutie dedicata specialistilor din zona financiar-contabila care opereaza zilnic cu volume semnificative de documente.
 
Avantajele utilizarii Profluo in activitatea zilnica sunt multiple. 
- Solutie disponibila oriunde si oricand, fiind disponibila in cloud, de pe orice browser de internet.
- Solutie accesibila – odata antrenat sistemul de inteligenta artificiala cu datele contabile ale clientului, costurile cu procesarea facturilor scad la 15% din costul procesarii manuale.
- Solutie matura, cu experienta bogata - motoarele proprii de machine learning ale solutiei Profluo sunt antrenate pe peste 1 milion de documente reale, ceea ce asigura o acuratete mare in procesarea documentelor.
- Viteza mare de procesare - un sistem Profluo antrenat poate converti, in mai putin de 5 secunde, o factura de la forma scanata la forma electronica introdusa in ERP sau in sistemul contabil preferat, indiferent de numarul de linii ale facturii!
- Contare detaliata a tranzactiilor – un sistem bun de procesare automata a facturilor stie nu numai sa citeasca in detaliu toate liniile facturilor furnizorilor, dar si sa converteasca aceste citiri in informatii relevante pentru sistemele informatice ale clientilor – articole interne, gestiuni interne, factori de conversie, monografii contabile, tratament TVA pentru taxare inversa sau mixta, centre de cost, proiecte, activitati, coduri SAF-T, coduri NC8. Aceste conversii se realizeaza prin algoritmi specifici de inteligenta artificiala. In contextul inaspririi cerintelor de raportare statutara (a se vedea declaratia D406 / SAF-T), devine absolut critic ca facturile sa fie introduse linie cu linie, o schimbare majora fata de practica curenta, a introducerii manuale a unei singure linii cu totalul facturii. Cine continua aceasta practica manuala isi asigura in viitor intalniri mari consumatoare de timp cu unii din cei 3,700 de inspectori digitali pregatiti de ANAF sa caute asemenea anomalii de raportare!
- Asistenta de specialitate de inalta calificare – departamentul nostru de Suport Clienti ofera un serviciu de asistenta tehnica in procesarea optica (care se numeste Document Concierge), prin care clientii scapa de grija operarii componentelor de inteligenta artificiala ale solutiei, concentrandu-se doar pe aspectele de contabilitate ale procesarii facturilor.
- Arhiva electronica completa, accesibila oricand – odata procesate facturile scanate, ele vor fi reorganizate automat in fisiere PDF individuale, redenumite dupa preferinte, stocate in forma criptata in cloud-ul Profluo si accesibile direct clientilor.
Cum functioneaza procesarea inteligenta prin Profluo?
 
Procesarea se face in cinci pasi simpli:
 
1. Se incarca scan-urile in Profluo
2. Se efectueaza OCR-izarea (adica extragerea textelor) scan-urilor de la pasul 1
3. Se efectueaza validarea optica (adica conversia textelor din pasul 2 in elemente de factura electronica, inclusiv validari aritmetice, cu ANAF si cu VIES)
4. Se efectueaza contabilizarea detaliata si personalizata a facturilor electronice obtinute la pasul 3
5. Se exporta facturile contate complet la pasul 4 in sistemul contabil / ERP-ul preferat
 
Pentru IMM-urile aflate in proces de digitalizare, Profluo a pregatit cateva oferte avantajoase pentru perioada urmatoare. Astfel, impreuna cu Goodroid, Profluo ofera si un pachet integrat de servicii pentru companiile care isi propun sa absoarba fonduri nerambursabile pentru digitalizarea proceselor cu ajutorul solutiilor bazate pe RPA si inteligenta artificiala.
 
In plus, clientii Profluo pot achizitiona abonamente anuale pana la 30.04.2023 si platesc doar 10 luni. Volumul anual de pagini inclus in abonament poate fi utilizat pe parcursul anului in functie de necesitati, fara limita lunara, iar orice abonament vine cu o luna de servicii gratuite de Document Concierge, alaturi de servicii initiale gratuite de implementare, configurare, training, onboarding plus conectorul ERP preferat.
 
In concluzie, procesarea automata a documentelor contabile ajuta companiile sa economiseasca timp si bani. De asemenea, ajuta la generarea facila a raportarilor din ce in ce mai detaliate cerute de autoritati (precum SAF-T) si elibereaza economistii de munca manuala si repetitiva astfel incat sa isi poata concentra timpul pe activitati cu valoare adaugata.

de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
documentedocumente contabileprofluo


Data aparitiei: 20 Aprilie 2023

Votati articolul "De ce este importanta procesarea inteligenta a facturilor pentru companii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X