Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Altele

Avem o noua LEGE! Patronii NU mai au nevoie de acordul vecinilor pentru firmele de apartament

Ultima actualizare: 03 Iulie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Avem o noua LEGE! Patronii NU mai au nevoie de acordul vecinilor pentru firmele de apartament
firma in apartamentantreprenorilegea societatilor

Antreprenorii din Romania isi vor putea stabili sediile sociale ale firmelor in apartamente fara sa mai fie nevoiti sa obtina semnatura vecinilor si avizul asociatiei de proprietari, potrivit Legii nr. 102/2020.

Legea nr. 102/2020 modifica si completeaza Legea societatilor nr. 31/1990, intrand in vigoare de la 5 iulie 2020. Noul act normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. nr. 583 din 2 iulie 2020.

Proiectul USR de debirocratizare putea fi lege chiar de la inceputul anului. Atunci a trecut prima data de parlament. Multi din mediul de afaceri s-au bucurat. In sfarsit puteau sa-si deschida a doua firma fara sa trebuiasca sa puna o ruda cu 0.01% in firma. Nu mai trebuia sa ceara permisiunea vecinilor pentru a avea adresa de corespondenta a firmei la ei acasa. Nu mai trebuia sa-si faca imparteli pe camere. Nu ajungeam chiar la nivelul din restul tarilor europene in care iti faci firma in cateva ore pe internet, dar ne apropiam.”, a scris deputatul USR Claudiu Nasui intr-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta le recomanda antreprenorilor sa nu deschida firme zilele acestea, ci sa astepte sa intre legea in vigoare.


 

Legea nr. 102/2020: continutul actului normativ

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. -

Legea societatilor nr. 31/1990, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.066 din 17 noiembrie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 14 se abroga.

2. La articolul 17, alineatele (1) si (3) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"
Art. 17. -

(1) La autentificarea actului constitutiv in cazurile prevazute la art. 5 sau, dupa caz, la darea de data certa a acestuia se va prezenta dovada eliberata de oficiul registrului comertului privind disponibilitatea si rezervarea firmei.
. . . . . . . . . .
(3) La inmatricularea societatii si la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului registrului comertului documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social inregistrat la organul fiscal din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in a carui circumscriptie se situeaza imobilul cu destinatie de sediu social."

3. La articolul 17, alineatul (4) se abroga.

4. La articolul 17, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmatorul cuprins:

"(6) Avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, cu modificarile ulterioare, nu este necesar atunci cand administratorul sau, dupa caz, administratorii declara pe propria raspundere faptul ca la sediul social nu se desfasoara activitate."

Art. II. -

Guvernul va revizui normele metodologice de aplicare a prezentelor modificari in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, in conditiile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X