email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifra de afaceri din constructii sub plafon in 2019. Beneficiaza firma de facilitati fiscale in 2020?

Cifra de afaceri din constructii sub plafon in 2019. Beneficiaza firma de facilitati fiscale in 2020?
cifra de afacerifacilitati constructiicod fiscal

Analizam, cu ajutorul specialistului nostru in domeniu, cazul unei societati care in 2019 nu a avut activitate in domeniul constructiilor, dar in 2020 functioneaza in acest domeniu. Avand in vedere ca cifra de afaceri din constructii este sub plafonul de 80% pe anul anterior, poate sa beneficieze de scutiri la plata salariilor in 2020, conform legii pentru acest domeniu?
 

Afla ce prevede Metodologia privind mecanismul de calcul al cifrei de afaceri stabilita prin Ordinul nr. 239/24.07.219 si care sunt conditiile de aplicare a facilitatilor fiscale in 2020.


Cifra de afaceri din constructii sub plafon in 2019: raspunsul specialistului


Potrivit art. 2 alin. (3) din Metodologia privind mecanismul de calcul al cifrei de afaceri stabilita prin Ordinul nr. 239/24.07.219 al presedintelui Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza,“Pentru societatile existente la data de 1 ianuarie al fiecarui an se considera ca baza de calcul, cifra de afaceri din activitatile mentionate la lit. a) a art.60 pct.5 din Codul fiscal, precum si cifra de afaceri totala, realizate cumulat pe anul fiscal anterior. In cazul in care, limita minima a procentului de 80% nu este realizata, se aplica principiul societatilor nou-infiintate.”
          
Conform art. 8 alin. (2) “In vederea aplicarii facilitatilor fiscale in domeniul constructiilor, societatile care au inregistrat in actul constitutiv si desfasoara activitatile aferente cel putin unuia din codurile CAEN mentionate la art.60 pct.5 lit.a) din Codul fiscal, procedeaza dupa cum urmeaza: (…) In cazul societatilor nou-infiintate:
          


a) indicatorii ”cifra de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii” si ”cifra de afaceri totala” determinati conform art.3, se calculeaza cumulat de la inceputul anului sau incepand cu luna infiintarii, dupa caz, pana la luna in care se aplica scutirea, inclusiv;

b) pentru a beneficia de facilitatile fiscale, raportul intre ”cifra de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii” si ”cifra de afaceri totala” determinate conform literei a), trebuie sa fie in procent de cel putin 80%.”.
          
Astfel, principiul societatilor nou infiintate prevede ca indicatorii „cifra de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii” si „cifra de afaceri totala” determinati conform art. 3 din Ordin, se calculeaza cumulat de la inceputul anului (in acest caz anul 2020) pana la luna in care se aplica scutirea, inclusiv. Pentru a beneficia de facilitatile fiscale, raportul intre ”cifra de afaceri realizata efectiv din activitatea de constructii” si ”cifra de afaceri totala” trebuie sa fie in procent de cel putin 80%, iar celelalte conditii referitoare la salarii, cod CAEN sa fie indeplinite simultan.     


 

Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Alina Elena - Consultant fiscal.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cifra de afacerifacilitati constructiicod fiscal


Data aparitiei: 28 Ianuarie 2020

Votati articolul "Cifra de afaceri din constructii sub plafon in 2019. Beneficiaza firma de facilitati fiscale in 2020?":
Rating:

Nota: 4.38 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X