Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

REGLEMENTARI privind calcul cifrei de afaceri pentru sectorul constructiilor: explicatii de la ANAF

Data aparitiei: 23 August 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
REGLEMENTARI privind calcul cifrei de afaceri pentru sectorul constructiilor: explicatii de la ANAF
facilitati constructiicifra de afacerisalariu brut

Pentru aplicarea facilitatilor fiscale oferite in domeniul constructiilor, Legea 227/2015 privind Codul fiscal a fost modificata si completata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 114/2018 si prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului 43/2019, ne reaminteste ANAF Brasov.
 

Potrivit articolului 60 punctul 5 din Codul fiscal, sunt scutite de la plata impozitului pe venit persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii si asimilate salariilor prevazute la art. 76 alin. (1) - (3), in perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru care sunt indeplinite urmatoarele conditii: 

 a) angajatorii desfasoara activitati in sectorul constructii care cuprind:

(i) activitatea de constructii definita la codul CAEN 41.42.43 - sectiunea F - Constructii; (ii) domeniile de producere a materialelor de constructii, definite de codurile CAEN expres mentionate;
(iii) 711 - Activitati de arhitectura, inginerie si servicii de consultanta tehnica; 

b) angajatorii realizeaza cifra de afaceri din activitatile mentionate la litera a) si alte activitati specifice domeniului constructii in limita a cel putin 80% din cifra de afaceri totala. (...) 

c) veniturile brute lunare din salarii si asimilate salariilor, realizate de persoanele fizice pentru care se aplica scutirea sunt calculate la un salariu brut de incadrare pentru 8 ore de munca/zi de minimum 3.000 lei lunar.

d) scutirea se aplica potrivit instructiunilor la ordinul comun al ministrului finantelor publice, al ministrului muncii si justitiei sociale si al ministrului sanatatii, prevazut la art. 147 alin. (17), iar Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (112) reprezinta declaratie pe propria raspundere pentru indeplinirea conditiilor de aplicare a scutirii; (a se vedea Ordinul comun 2165/837/743/2019)

e) mecanismul de calcul al cifrei de afaceri prevazut la litera b), in vederea aplicarii facilitatii fiscale, se va stabili prin ordin al presedintelui Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza – ORDINUL nr. 239/24.07.2019.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X