email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bugetul pentru programele derulate de AFM in 2020 a fost aprobat. Ce sume sunt alocate pentru Rabla Clasic si Rabla pentru electrocasnice

Bugetul pentru programele derulate de AFM in 2020 a fost aprobat. Ce sume sunt alocate pentru Rabla Clasic si Rabla pentru electrocasnice
afmrabla clasicrabla electrocasnice

AFM (Administratia Fondului pentru Mediu) anunta ca a fost aprobat bugetul pentru programele pe care institutia le-a elaborat pentru anul 2020. Vineri, 13 martie, a fost publicata in Monitorul Oficial Hotararea privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2020 al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu. 


Pentru anul acesta, s-au alocat sume pentru proiectele prioritare si programele pentru protectia mediului finantate de AFM, dupa cum urmeaza:
 

- Programul privind gestionarea deseurilor pentru care s-au alocat credite de angajament in valoare de 527 milioane lei destinate pentru investitii privind infrastructura de colectare a deseurilor, precum si pentru instalatii de tratare/reciclare.

- Programul vizand educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului pentru care au fost alocate credite de angajament in valoare de 45 milioane lei pentru derularea campaniei nationale de informare si constientizare a cetatenilor in ceea ce priveste colectarea separata si reciclarea deseurilor demarata anul trecut, precum si pentru lansarea unei noi sesiuni de finantare in anul 2020.

- Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national (Programul Rabla Clasic) cu o alocare de credite de angajament de 405 milioane lei, ceea ce reprezinta echivalentul a aproximativ 60.000 de masini uzate scoase din uz.
 

- Programul privind imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, utilizand autovehicule mai putin poluante in transportul public local de persoane – autobuze si troleibuze electrice/GNC, tramvaie si troleibuze cu o alocare de credite de angajament in valoare de 480 milioane lei, program ce se adreseaza autoritatilor publice locale in vederea extinderii retelei de transport in comun electrificat in orasele din Romania.


- Programul privind dezvoltarea infrastructurii de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in la nivelul autostrazilor, drumurilor europene si drumurilor nationale, cu o alocare de 92 milioane lei reprezentand credite de angajament.
 

- Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Programul Rabla Plus) pentru care au fost alocate credite de angajament in valoare de 140 milioane lei. Incepand de anul acesta, in cadrul programului vor putea fi achizitionate si motociclete cu propulsie electrica.

Sunt reguli noi pentru cei care vor sa vanda masina noua. >>


- Programul privind iluminatul public stradal (lampi cu LED) pentru care au fost alocate credite de angajament in valoare de 384 milioane lei. Lansarea acestui program vizeaza cresterea eficientei energetice prin scaderea consumului de energie electrica, la nivelul autoritatilor publice locale, scadere obtinuta prin inlocuirea actualelor sisteme de iluminat public cu sisteme care au consum redus de energie, obtinandu-se astfel o reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
 

- Programul privind cresterea eficientei energetice in cladiri unifamiliale – Casa Eficienta Energetic, program pentru care s-au alocat credite de angajament in valoare de 429 milioane lei. In contextul alinierii la prevederile Pactului Ecologic European, problematica eficientei energetice la nivelul cladirilor existente trebuie sa reprezinte o prioritate a oricarui stat membru si trebuie sa fie combatuta prin sustinerea financiara a eficientizarii consumului de energie. - Programul privind cresterea eficientei energetice in cladiri publice - Casa Eficienta Energetic, program pentru care s-au alocat credite de angajament in valoare de 384 milioane lei.
 

- Programul privind dezvoltarea infrastructurii de reincarcare pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in in localitati, cu credite de angajament de 96 milioane lei. Complementar programului care se adreseaza municipiilor resedinta de judet, acest program vizeaza interconectarea marilor aglomerari urbane prin dezvoltarea infrastructurii de incarcare in localitatile care se afla pe coridoare rutiere importante sau care au un flux important de trafic, fie acesta permanent sau sezonier.
 

- In contextul Pactului ecologic european care vizeaza tranzitia catre o economie neutra din punct de vedere al emisiilor, decarbonarea sectorului energetic se afla printre masurile esentiale in scopul atingerii acestei neutralitati. Mixul energetic al Romaniei se bazeaza in mare masura pe combustibili fosili, ca sursa de producere a energiei, astfel impunandu-se necesitatea sustinerii actorilor din sectorul energetic, in eforturile acestora de schimbare a tehnologiilor, fie in scopul eficientizarii actualelor procese tehnologice, fie prin modificari fundamentale ale modalitatii de producere a energiei. Pentru anul 2020, pentru Programul privind reducerea emisiilor prin cresterea eficientei energetice in complexuri de producere a energiei a fost prevazuta o alocare de credite de angajament in suma de 628 milioane lei.

- Pentru Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin impadurirea terenurilor a fost aprobata o alocare de credite de angajament de 59 milioane lei prin care se intentioneaza crearea de perdele forestiere si impadurirea terenurilor degradate, cu scopul captarii emisilor de gaze, prin sechestrare forestiera, si de prevenire a efectelor fenomenelor meteo periculoase.

- Un alt program ce urmeaza sa fie lansat in anul 2020 este Programul national de inlocuire a echipamentelor electrice si electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) cu un buget total de 30 milioane lei, buget ce va permite inlocuirea a aproximativ 100.000 de electrocasnice vechi, uzate din punct de vedere fizic si moral cu unele mai performante din perspectiva consumului energetic.

- In ceea ce priveste Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrica, in vederea acoperirii necesarului de consum si livrarii surplusului in reteaua nationala, acesta este un program lansat anul trecut, fiind un program multianual, cu un buget total de 537 milioane lei, reprezentand finantarea acordata prin Programul Operational Regional (POR) si contributia Administratiei Fondului pentru Mediu pentru Regiunea Bucuresti - Ilfov. In cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, suntem in etapa de evaluare a cererilor de finantare, iar aprobarea bugetului pentru anul 2020 ne permite sa publicam in perioada urmatoare, pe site-ul AFM, primele liste cu proiectele aprobate si efectuarea urmatorilor pasi in implementarea proiectelor pentru instalarea panourilor fotovoltaice. 

 

Citeste mai multe informatii despre ce presupune fiecare program AFM in parte.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


Evitati o amenda de pana la 5.000 de lei!
Folositi cel mai bun ghid de inventariere a patrimoniului, conform Codului fiscal!

 In Manualul de Inventariere gasiti:

  •     noile proceduri de inventariere, pas cu pas
  •     setul complet de documente pe care trebuie sa le intocmiti
  •     exemple de inventariere pentru productie, agricultura, turism, constructii etc.
  •     modul in care se realizeaza procedura de inventariere in SAGA
  •     modul in care se face inventarierea pentru situatiile financiare interimare.
...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
afmrabla clasicrabla electrocasnice


Data aparitiei: 17 Martie 2020

Votati articolul "Bugetul pentru programele derulate de AFM in 2020 a fost aprobat. Ce sume sunt alocate pentru Rabla Clasic si Rabla pentru electrocasnice":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 14 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Definitia intreprinderilor legate: clarificari aduse de MF

    • Ministerul Finantelor propune o noua definitie a intreprinderilor legate in contextul impozitarii microintreprinderilor, conform unui proiect de OUG publicat miercuri, 13 martie.  Prevederile urmeaza sa se aplice incepand cu verificarea incadrarii in categoria microintreprinderilor in anul 2024.  Aceasta propunere legislativa clarifica aplicarea regulior fiscale, mai ales in contextul aparitiei confuziilor generate de prevederile OUG 115/2023 (art. 47 alin...» citeste mai departe aici

  • Salariat cu norma intreaga si titular PFA: studiu de caz privind plata CASS

    • Conform Codului Fiscal, in anul 2024, PFA trebuie sa plateasca la stat un impozit in cota de 10% din venitul net, atat pentru activitatile din sistem real, cat si pentru cele cu norma de venit. Diferenta este la PFA in sistem real, pentru care din acest an si CASS devine cheltuiala deductibila (pana acum intra doar CAS-ul in facilitate). Acest lucru inseamna ca din venitul net se scade CAS-ul si CASS-ul. Salariat si titular PFA 2024 - studiu de caz ...» citeste mai departe aici

  • HORECA in 2024: legislatie explicata si monografii contabile

    • HoReCa este, fara niciun dubiu, un sector vital al economiei, cu o pondere majora, alaturi de comert si transporturi, la cresterea PIB. Este un adevarat barometru care reflecta mai precis decat orice statistici disponibilitatile de consum si, implicit, nivelul de trai al populatiei. Si tocmai din cauza importantei sale, acest sector este vizat adesea de modificari legislative care aduc fie restrictii, fie facilitati, fie noi proceduri sau noi taxe si impozite. Iar t...» citeste mai departe aici

  • Retur produse vandute: monografia contabila aplicabila atat pentru vanzator, cat si pentru cumparator

    • Societatea AbaProd SRL, avand ca obiect de activitate productia de imbracaminte, platitoare de impozit pe profit si TVA, a livrat catre Eva SRL produse finite cu incasare pe masura vanzarii, in doua transe: o livrare in luna decembrie N-1, in valoare de 1.000 lei + TVA (cost de productie 600 lei) si o livrare in luna ianuarie N, de 2.000 lei + TVA (cost de productie 1.400 lei). In luna ianuarie, clientul a achitat contravaloarea a 50% din produsele vandute. In luna iunie N, clientul i...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X