email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Completarea si depunerea Declaratiei 112 in contextul somajului tehnic. Clarificari oferite de Finante

Completarea si depunerea Declaratiei 112 in contextul somajului tehnic. Clarificari oferite de Finante
declaratia 112OUG 30/2020somaj tehnic

Ministerul Finantelor Publice a oferit cateva clarificari importante privind completarea si depunerea Declaratiei 112 in contextul somajului tehnic. Indemnizatiile primite de la stat trebuie declarate in acest formular fiscal, insa este necesara modificarea acestuia pentru a se putea face raportarea.

Obligatiile fiscale reprezentand impozitul pe venit si contributiile sociale aferente lunii martie, cu termen legal de depunere 25 aprilie 2020, vor fi declarate pana la data de 27 aprilie 2020 inclusiv, prin completarea si depunerea formularului 112 aprobat prin Ordinul ministrul finantelor publice, ministrul muncii si justitiei sociale si ministrul sanatatii nr.3063/1376/1430/2019.

Formularul se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta si se poate descarca de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Un nou model de formular 112 se afla in curs de aprobare

Pentru declararea obligatiilor fiscale aferente lunii aprilie 2020, cu termen legal de depunere 25 mai 2020, este in curs de aprobare un nou model de formular 112, in care vor fi evidentiate reglementarile legale aprobate in perioada starii de urgenta.”, informeaza Finantele.

MFP precizeaza ca, potrivit art.XI alin.(7) din OUG nr.30/2020 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul de plata si declarare a obligatiilor fiscale prevazute conform alin. (5) este data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care se face plata din bugetul asigurarilor de somaj.

Ca urmare, obligatiile fiscale aferente indemnizatiilor de somaj tehnic acordate din bugetul asigurari pentru somaj sau dupa caz din bugetul de stat in baza OUG nr. 30/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, platite prin intermediul angajatorilor/platitorilor de venit, se declara si se platesc prin declaratia - formular 112 in conformitate cu aceste prevederi legale, respectiv, pentru sumele incasate de angajatori in luna aprilie - pana la data de 25 mai.
 

Prevederi si solutii pentru modificarea Declaratiei 112

Astfel, la modificarea

declaratiei 112, s-au avut in vedere prevederile din Legea pensiilor si Legea privind reforma in domeniul sanatatii, in ceea ce priveste asigurarea continuitatii calitatii de asigurat in cele doua sisteme.

Pentru asigurarea continuitatii stagiului de cotizare s-a identificat solutia ca, in declaratia 112 aferenta perioadei de raportare, sa se completeze in anexa Asigurat, pentru fiecare persoana care beneficiaza de indemnizatie, informatiile necesare stabilirii stagiului de cotizare pentru perioada de somaj tehnic, pentru fiecare luna in care persoana a beneficiat de indemnizatie.
       
Exemplu:

MFP a luat cazul unui angajator care a incasat in luna aprilie indemnizatiile pentru luna martie - in D112 aferenta lunii aprilie, care se depune in mai. In anexa Asigurat pe care o completeaza pentru persoana aflata in somaj tehnic va putea inscrie distinct de obligatiile lunii aprilie, CAS si CASS aferent lunii martie. 

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
declaratia 112OUG 30/2020somaj tehnic


Data aparitiei: 27 Aprilie 2020

Votati articolul "Completarea si depunerea Declaratiei 112 in contextul somajului tehnic. Clarificari oferite de Finante":
Rating:

Nota: 3.63 din 5 din 15 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X