email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acordarea stimulentului de risc COVID-19. Legea 82/2020 introduce noi categorii de beneficiari

Acordarea stimulentului de risc COVID-19. Legea 82/2020 introduce noi categorii de beneficiari
monitorul oficialstimulent de riscsalariu brut

Legea de aprobare a OUG 43/2020 privind acordarea stimulentului de risc a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 520 din 17 iunie 2020.

Legea 82/2020 introduce noi categorii de beneficiari si intra in vigoare din 20 iunie 2020. Una dintre principalele prevederi ale Legii 82/2020 spune ca:

"Se aproba acordarea unui stimulent de risc in cuantum de 2.500 lei brut, pe luna, pentru personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct in sprijinirea si/sau ingrijirea persoanelor in varsta, a copiilor, a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, pe perioada starii de urgenta, din fondul de salarii al unitatii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administratiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene."
 

Acordarea stimulentului de risc COVID-19: textul Legii 82/2020

Denumirea completa a actului normativ: Legea nr. 82/2020 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta
 

 

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Articol unic. -



Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 43 din 6 aprilie 2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 292 din 7 aprilie 2020, cu modificarile si completarile ulterioare, cu urmatoarele modificari si completari:
 

1. La articolul 6, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmatorul cuprins:

"(3) Sumele cheltuite conform alin. (1) si destinatia acestora de la inceputul starii de urgenta la finalul starii de alerta de catre toate institutiile de stat se publica pe site-ul institutiei de catre conducatorul acesteia."

2. La articolul 7, dupa alineatul (4) se introduc trei noi alineate, alineatele (5)-(7), cu urmatorul cuprins:

"(5) Se aproba acordarea unui stimulent de risc in cuantum de 2.500 lei brut, pe luna, pentru personalul din domeniul asistentei sociale si comunitare, indiferent de forma de organizare a furnizorului de servicii sociale, implicat direct in sprijinirea si/sau ingrijirea persoanelor in varsta, a copiilor, a persoanelor cu dizabilitati si a altor grupuri vulnerabile, pe perioada starii de urgenta, din fondul de salarii al unitatii angajatoare, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administratiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene.

(6) Stimulentul de risc acordat conform alin. (5) nu se cuprinde in baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale, contributiei de asigurari sociale de sanatate, respectiv al contributiei asiguratorii pentru munca, reglementata la titlul V «Contributii sociale obligatorii» din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

(7) Pentru furnizorii de servicii sociale privati, prevazuti la alin. (5), decontarea stimulentului de risc se face la cerere, prin agentiile teritoriale ale Agentiei Nationale de Plati si Inspectie Sociala, prin transferuri de la bugetul de stat, de la titlul VI «Transferuri intre unitati ale administratiei publice» sau de la alte titluri unde sunt bugetate sume cu aceasta destinatie, prin ordonatorul principal de credite, sau din fonduri europene, conform unei proceduri stabilite prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale."

3. La articolul 8 alineatul (1), dupa litera f) se introduc doua noi litere, literele f1) si f2), cu urmatorul cuprins:

"f1) personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie, laboratoarele de analize medicale, laboratoarele de imagistica medicala, ambulatoriile de specialitate, farmaciile comunitare, cabinetele stomatologice, furnizorii de servicii medicale aflati in contract cu casele de asigurari de sanatate, care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, ori daca personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 in urma activitatii desfasurate;

f2) medicii si asistentii medicali din unitatile scolare care si-au desfasurat activitatea prin furnizarea unor servicii de ingrijire, de aprovizionare, de ingrijire medicala si monitorizare a persoanelor aflate in carantina;".

4. La articolul 8 alineatul (1), litera g) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"g) personalul de la lit. a)-f2) care, in urma desfasurarii activitatii, a fost diagnosticat cu COVID-19."

5. La articolul 8, dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu urmatorul cuprins:

"(8) Stimulentul de risc in cuantum de 2.500 lei, prevazut de prezenta ordonanta de urgenta, se acorda pentru toata perioada starii de urgenta, instituita prin decret potrivit art. 93 din Constitutia Romaniei, republicata."

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
monitorul oficialstimulent de riscsalariu brut


Data aparitiei: 19 Iunie 2020

Votati articolul "Acordarea stimulentului de risc COVID-19. Legea 82/2020 introduce noi categorii de beneficiari":
Rating:

Nota: 3.98 din 5 din 25 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X