email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reevaluarea mijloacelor fixe. Cum se completeaza formularul F40?

Reevaluarea mijloacelor fixe. Cum se completeaza formularul F40?
imobilizari corporalemijloace fixesituatii financiare

Studiul de caz prezentat in randurile de mai jos are drept tema reevaluarea mijloacelor fixe si completarea formularul F40 cu acest rezultat.
 

Expertul nostru va interpreta prevederile legislative privind - reevaluarea imobilizarilor corporale.

Rezolva rapid, usor si perfect legal orice problema legata de gestionarea mijloacelor fixe!Iti oferim acum cel mai NOU instrument pentru lucrul perfect legal cu mijloacele fixe, lucrarea: Manualul mijloacelor fixe.

Reevaluarea mijloacelor fixe - formularul F40: raspunsul specialistului

Reglementarile contabile privind situatiile financiare anuale individuale si situatiile financiare anuale consolidate din 29.12.2014 cuprind dispozitii cu privire la reevaluarea imobilizarilor corporale, astfel:  

102. - Reevaluarea imobilizarilor corporale se face la valoarea justa de la data bilantului. Valoarea justa se determina pe baza unor evaluari efectuate, de regula, de evaluatori autorizati, potrivit legii.
 
103. - La reevaluarea unei imobilizari corporale, amortizarea cumulata la data reevaluarii este tratata in unul din urmatoarele moduri:
 
a) recalculata proportional cu schimbarea valorii contabile brute a activului, astfel incat valoarea contabila a activului, dupa reevaluare, sa fie egala cu valoarea sa reevaluata. Aceasta metoda este folosita, deseori, in cazul in care activul este reevaluat prin aplicarea unui indice; sau
 


b) eliminata din valoarea contabila bruta a activului si valoarea neta, determinata in urma corectarii cu ajustarile de valoare, este recalculata la valoarea reevaluata a activului. Aceasta metoda este folosita, deseori, pentru cladirile care sunt reevaluate la valoarea lor de piata.
 
104. - In cazul in care, ulterior recunoasterii initiale ca activ, valoarea unui activ imobilizat este determinata pe baza reevaluarii activului respectiv, valoarea rezultata din reevaluare va fi atribuita activului, in locul costului de achizitie/costului de productie sau al oricarei altei valori atribuite inainte acelui activ. In astfel de cazuri, regulile privind amortizarea se vor aplica activului avand in vedere valoarea acestuia, determinata in urma reevaluarii.
 
In cazul in care pentru inregistrarea reevalarii mijloacelor s-a utilizat metoda valorii nete, care presupune eliminarea amortizarii calculate pana la momentul reevaluarii si inregistrarea diferentei de valoare pe seama contului 105. Rezerve din reevaluare, completarea formularului F40 se face, in opinia noastra, cu urmarirea evidentierii in contabilitate.
 
In Situatia amortizarii activelor imobilizate, pag. 2 din F40, pe coloana 8 se va completa valoarea totala a amortizarii calculate la data situatiilor financiare, astfel ca amortizarea la sfarsitul anului este zero.
 
La pag. 1, pe coloana 3 se va completa valoarea reducerii de valoare a mijlocului fix la acelasi nivel al amortizarii cumulate, iar pe coloana 2 se va complete diferenta  constatata pana la valoarea reevaluata.
 
Reevaluarea imobilizarilor corporale existente la sfarsitul exercitiului financiar se face astfel incat acestea sa fie prezentate in contabilitate la valoarea justa, cu reflectarea rezultatelor acestei reevaluari in situatiile financiare intocmite pentru acel exercitiu.
 
Amortizarea calculata pentru imobilizarile corporale astfel reevaluate se inregistreaza in contabilitate incepand cu exercitiul financiar urmator celui pentru care s-a efectuat reevaluarea.


 

Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de George Nitescu - Expert Contabil.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imobilizari corporalemijloace fixesituatii financiare


Data aparitiei: 30 Iunie 2020

Votati articolul "Reevaluarea mijloacelor fixe. Cum se completeaza formularul F40?":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X