email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Legea 271/2020 modifica OUG 152/2020. Contravaloarea pasapoartelor se poate face prin mandat postal sau online

Legea 271/2020 modifica OUG 152/2020. Contravaloarea pasapoartelor se poate face prin mandat postal sau online
OUG 152/2020ghiseul.ropasaport

Legea 271/2020 aduce trei modificari importante OUG 152/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea extinderii categoriilor de plati care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului national electronic de plata online. 

Actul normativ a fost publicat in Monitorul oficial nr. 1133 din 25 noiembrie 2020. 

Reamintim ca, incepand cu 24 septembrie 2020, prin ghiseul.ro pot putea fi achitate si platile pentru pasaport, permis de conducere, certificat de inmatriculare si autorizatia de circulatie provizorie, dupa cum a stabilit OUG 152/2020. Legea 271/2020 a completat cateva dintre articolele acestei ordonante, anume - contravaloarea pasapoartelor se poate face si prin mandat postal. De asemenea, mai sunt modificari care privesc contravaloarea pasaportului simplu electronic, a permiselor de conducere, a certificatelor de inmatriculare si a autorizatiilor provizorii achitata eronat. In aceste cazuri, cererea si documentul prin care s-a efectuat plata pot fi transmise atat in format fizic, cat si prin mijloace electronice. In OUG 152/2020 nu erau facute aceste precizari.
 

Legea 271/2020 modifica OUG 152/2020: continutul actului normativ

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

ARTICOL UNIC

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 152 din 31 august 2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative in vederea extinderii categoriilor de plati care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului national electronic de plata online, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 802 din 1 septembrie 2020, cu urmatoarele modificari:



1. La articolul I, alineatul (2) al articolului 15^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(2) Pentru cererile de eliberare a pasapoartelor depuse in tara, contravaloarea pasapoartelor se achita in contul Companiei Nationale «Imprimeria Nationala» - S.A., prin mandat postal, prin mijloace de plata online, inclusiv prin intermediul Sistemului national electronic de plata online - SNEP sau prin unitatile bancare cu care Compania Nationala «Imprimeria Nationala» - S.A. incheie conventii in acest scop.

2. La articolul I, alineatul (4) al articolului 15^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(4) Contravaloarea pasaportului simplu electronic achitata eronat sau pentru care nu a fost prestat serviciul aferent se restituie, la cererea scrisa a platitorului adresata Companiei Nationale «Imprimeria Nationala» - S.A., insotita de documentul prin care s-a efectuat plata, in cel mult 5 zile lucratoare de la depunerea acestei cereri, in conditiile stabilite de normele metodologice de aplicare a prezentei legi. Cererea si documentul prin care s-a efectuat plata pot fi transmise atat in format fizic, cat si prin mijloace electronice.

3. La articolul II, alineatul (9) al articolului 11^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

(9) Restituirea sumelor prevazute la alin. (1), achitate eronat sau pentru care nu au fost prestate serviciile aferente, se face de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, respectiv de catre Regia Autonoma «Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat», la cererea scrisa a platitorului adresata acestora, insotita de documentul prin care s-a efectuat plata. Cererea si documentul prin care s-a efectuat plata pot fi transmise atat in format fizic, cat si prin mijloace electronice.


Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

NOUTATILE momentului sunt aici:


 E-FACTURA - de la 1 iunie se dau deja amenzi!
- Legislatia explicata + Intrebari si Raspunsuri

E-TRANSPORT - intra in totalitate in vigoare - atentie, amenzi!
- CE s-a schimbat si CUM trebuie sa aplicam noua lege

E-TVA - ultimele noutati, OUG nr. 70

Impozite, Salarii, TVA, Contabilitate, Procedura fiscala, case de marcat - noutati

Dezbatem NOUTATILE la Conferinta Nationala de Fiscalitate si Contabilitate - transmisa LIVE in 6 august 2024

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
OUG 152/2020ghiseul.ropasaport


Data aparitiei: 26 Noiembrie 2020

Votati articolul "Legea 271/2020 modifica OUG 152/2020. Contravaloarea pasapoartelor se poate face prin mandat postal sau online":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X