email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul TVA in comertul online. Greseala care iti aduce amenzi si chiar excluderea de pe piata

Regimul TVA in comertul online. Greseala care iti aduce amenzi si chiar excluderea de pe piata
tvacomert onlineamenzi

In contextul crizei generate de pandemia de Covid-19, tot mai multe firme si-au gasit salvarea in digitalizare. Astfel comertul online a prins aripi si s-a extins tot mai mult in tara noastra, insa au aparut imediat si provocarile. 

Legislatia romana privind comertul online a trebuit sa se alinieze directivelor UE, astfel ca de la 1 iulie 2021 au aparut noi reguli privind regimul TVA, iar autoritatile sunt cu ochii pe respectarea acestora.

ANAF poate descoperi deficiente in ceea ce priveste adoptarea corecta a regimului TVA  in comertul online. Neaplicarea regimului TVA corect genereaza plata TVA retroactiv in cota corecta.
 
Dupa depasirea plafonului de 10.000 euro in anul 2021 trebuie sa va inregistrati in scop de TVA in fiecare stat membru unde realizati livrari catre persoane fizice: in Italia si Franta etc. Daca nu faceti acest lucru si facturati cu TVA eronat se vor calcula amenzi , dobanzi si penalitati si in cazuri mai grave riscati excluderea de pe piata online.
 
Pentru ca ANPC inregistreaza din ce in ce mai des plangeri ale consumatorilor legate de comertul online, aceasta a crescut amenzile la 10.000 lei si 150.000 lei. ANAF nu sta nici ea cu mainile in san, efectuand controale severe asupra modului in care sunt respectate noile reglementari.



Este clar ca ai nevoie de informatii clare despre obligatiile legate de respectarea legislatiei in vigoare privind comertul online. Venim in sprijinul tau cu lucrarea Noile reguli de TVA in comertul online

Lucrarea vizeaza legislatia aplicabila din 01.07.2021 si face referiri la OUG 59/2021 pentru modificarea si completarea Codului Fiscal si transpunerea in legislatia nationala a urmatoarelor:
 
- art. 2 si 3 din Directiva (UE) 2017/2.455 a Consiliului din 5 decembrie 2017 
- a Directivei 2009/132/CE in ceea ce priveste anumite obligatii privind TVA pentru prestarile de servicii si vanzarile de bunuri la distanta
- a Directivei (UE) 2019/1.995 a Consiliului din 21 noiembrie 2019 privind dispozitiile referitoare la vanzarile de bunuri la distanta si anumite livrari interne de bunuri.

Astfel vei fi la curent cu ultimele noutati legislative din domeniu, vei evita greselile de aplicare a legii, vei lua decizii corecte si vei evita pedepsele. Mai mult de atat, vei lucra rapid si usor, economisind energie si timp, doua resurse extrem de importante in zilele noastre. 

Citeste si: TVA la incasare in comertul online. Informatii importante privind emiterea facturilor
 

Comanda acum exemplarul tau si respecta intocmai reglementarile in vigoare (OSS sau IOSS) privind taxarea TVA in tranzactiile efectuate online! Beneficiezi de:

 - sinteza informatiilor legislative specifice, explicate clar si exemplificate;

 - precizari privind persoanele vizate de aceste modificari legislative;

 - informatii privind demersurile ce trebuie intreprinse de contribuabilii implicati in proces;

- indicatii si explicatii privind tratamentul fiscal aferent vanzarilor de bunuri si servicii la distanta;

 - modele si exemple de aplicare a regimului fiscal;

 - recomandari in vederea trecerii cu bine a inspectiei fiscale (evidente, declaratii, termene);

 - argumente pro si contra apartenentei la sistemele OSS/ IOSS.

Afla cui se adreseaza lucrarea, pe cine priveste direct informatia oferita (tipuri de contribuabili): persoanele impozabile care aplica regimul special pentru vanzari de bunuri la distanta, prestari de servicii catre persoane neimpozabile si intermediarii care actioneaza in numele lor. Descopera mai multe informatii despre noile reguli de TVA in comertul online.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Atentie! S-a modificat legislatia privind impozitul minim pe cifra de afaceri


Important!
Incepand cu 1 ianuarie 2024, firmele cu o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro in anul precedent si care in anul de calcul determina un impozit pe profit mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA) sunt obligate sa plateasca un impozit minim pe cifra de afaceri de 1%.

Problema e ca aceasta modificare, introdusa prin Legea nr. 296/2023, lasa loc de interpretari.

Explicatii complete si solutiile optime, in lucrarea Impozitul minim pe cifra de afaceri. Fiscalitate aplicata. 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvacomert onlineamenzi


Data aparitiei: 01 Noiembrie 2021

Votati articolul "Regimul TVA in comertul online. Greseala care iti aduce amenzi si chiar excluderea de pe piata":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici