email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Protest oficial impotriva aplicarea CAS pe drepturi de autor

CASdrepturi de autor

 

Ana Blandiana, Gabriela Adamesteanu, Adrian Sitaru si Mircea Tiberian se numara printre scriitorii si artistii semnatari ai unei scrisori de protest prin care se solicita Presedintiei, Guvernului si Curtii Constitutionale ca prevederea de impunere a CAS pe drepturile de autor sa fie anulata.

Scrisoarea este adresata Guvernului Romaniei, presedintelui Romaniei, Curtii Constitutionale si Avocatului Poporului.

Initiatorul scrisorii este poetul Dan Mircea Cipariu, presedintele Sectiei Poezie din cadrul Uniunii Scriitorilor din Romania - filiala Bucuresti.

"Impunerea CAS si CASS pe drepturile de autor si scaderea cotei forfetare de la 40% la 20% ne obliga pe noi, semnatarii acestei scrisori de protest, creatori si detinatori de drepturi de autor, sa protestam cu fermitate si sa cerem Guvernului Romaniei, Presedintiei si Curtii Constitutionale sa corijeze o decizie care ii va face pe cei mai multi dintre detinatorii de drepturi de autor sa traiasca la limita de jos a subzistentei. Atragem atentia decidentilor din Executivul Romaniei ca vom folosi, pana la rezolvarea cererii noastre, toate formele legale de protest, atat pe plan national, cat si pe plan international", se arata in document.

"Nu avem de ce sa fim impozitati de doua sau chiar de trei ori in plus pentru creatia noastra. Pe langa impozitul de 16% pe veniturile din drepturile de autor, cat lua statul fiecarui creator pana acum, se vor adauga noi impozite sociale si scaderea cotei forfetare de la 40% la 20%. Se vor impozita astfel 80% din orice contract pe drepturi de autor si 75% din contractele pentru operele monumentale", continua acestia, subliniind ca masurile adoptate de Guvern vor descuraja creatorii.

"Guvernul Romaniei nu trebuie sa puna noi biruri sociale pe creatie, pentru ca astfel ii aduce pe multi creatori intr-o situatie de faliment social, economic si financiar si ii va determina pe foarte multi dintre acesti creatori sa paraseasca Romania. Rezultatele acestor drepturi de autor nu sunt produse de serie, sunt produse unicat, chiar si atunci cand un jurnalist ori un scriitor scrie un text critic la adresa guvernarii sau a clasei politice. Creatia fiecaruia dintre noi nu e mediata nici de Fisc, nici de cei de la putere, ci numai si numai de o Instanta superioara tuturora dintre noi. Operele noastre culturale, artistice, stiintifice si info-educationale sunt unicat, taxate numai de talent, stil si educatie. Cu ce drept ne diminuati drepturile de autor?", mai noteaza semnatarii scrisorii, incheind: "In al doisprezecelea ceas, puteti opri exodul de creiere din Romania si saracirea celor care apara prin operele lor unice identitatea culturala si spirituala a Romaniei! Ati putea face un pas inapoi pentru a face toti un pas inainte!".

Scrisoarea este semnata de aproximativ 200 de artisti. Printre acestia se numara scriitorii Romulus Rusan, Ana Blandiana, poeta Denisa Comanescu, regizorul Adrian Sitaru, coregraful Cosmin Manolescu, actrita Clara Voda, graficianul Ion Barbu, cantareata Maria Raducanu, regizorul Victor Ioan Frunza si muzicienii Mike Godoroja si Mircea Tiberian. De asemenea, scrisoarea este semnata de scriitorul Mircea Cartarescu. Pe de alta parte, contactat de MEDIAFAX, Cartarescu a declarat ca nu doreste sa se alature celor care au aderat la acest protest.


CITESTE AICI SCRISOAREA IN ORIGINAL

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CASdrepturi de autor


Data aparitiei: 12 Iulie 2010

Votati articolul "Protest oficial impotriva aplicarea CAS pe drepturi de autor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X