de Dana Hristu, valabil la 06-Aug-2010
Intrebare: O societate comerciala avand drept obiect principal de activitate "comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc" doreste sa vanda produsele sale folosind si un magazin on line. Care sunt pasii din punct de vedere contabil si va rog sa mentionati daca sunt anumite caracteristici pentru desfasurarea in deplina legalitate a noii activitati. Este necesara tinerea unei evidente distincte a gestiunii produselor vandute prin magazinul on line?
Daca vrei sa adresezi si tu o intrebare Specialistilor CLICK AICI.
Raspuns:
Pentru a desfasura acest gen de activitate trebuie sa aveti in actul constitutiv al societatii dvs., Codul CAEN 4791 “ Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”.
Â
Trebuie sa tineti o evidenta de gestiune separata, va recomad sa tineti evidenta la pretul de cumparare, intrucat pe site-ul dvs. o sa aveti preturi care pot varia, folosind una din metodele de evaluare la iesirea din gestiune a stocurilor de la pct. 161 alin. 1 din Ordin 3055/2009 Reglementari contabile conforme directivelor europene, respectiv :
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â FIFO;
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â CMP;
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â sau LIFO.

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Examen Consultant Fiscal 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Organizarea si conducerea contabilitatii de gestiune este reglementata si prin OMFP 1826/2003.
Â
In ceea ce priveste documentele de intocmit in Normele metodologice privind intocmirea si utilizarea documentelor financiar –contabile (Ordin 3055/2008)-Anexa 2 –cap. III regasiti documentele pentru bunurile de natura stocurilor.
Â
Â
Pentru facturare, in conformitate cu prevederile art. 2 lit. k) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, de la aceasta obligatie se excepteaza comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.
Â
In concluzie, daca produsele vandute sunt livrate prin corespondenta cumparatorilor nu aveti obligatia sa detineti si sa utilizati aparate de marcat electronice fiscale insa va trebui sa emiteti facturi pentru fiecare persoana intrucat nu va mai incadrati la exceptia de la art. 155 alin. 7 lit. b din Codul Fiscal.
Â
Â
Alte obligatii:
Â
Conform art.2 din OPANPC 7/2010 “Toti operatorii economici care administreaza site-uri de vanzari, preluare comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comert electronic), sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link vizibil catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C
Â
Pagina de internet trebuie sa contina si informatiile de la art. 74 din Legea 31/1990 a societatilor comerciale cu modificari si completarile ulterioare respectiv:
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â denumirea societatii, forma juridica (SRL);
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â capitalul social
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â sediu social
-Â Â Â Â Â Â Â Â Â numarul din Registru Comertului si Codul unic de inregistrare;
Daca vrei sa adresezi si tu o intrebare Specialistilor CLICK AICI.