email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 3055: Gestiunea specifica pentru a vinde produse si prin magazin on-line

Ordinul 3055magazin onlinegestiune magasin online

de Dana Hristu, valabil la 06-Aug-2010

Intrebare: O societate comerciala avand drept obiect principal de activitate "comert cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc" doreste sa vanda produsele sale folosind si un magazin on line. Care sunt pasii din punct de vedere contabil si va rog sa mentionati daca sunt anumite caracteristici pentru desfasurarea in deplina legalitate a noii activitati. Este necesara tinerea unei evidente distincte a gestiunii produselor vandute prin magazinul on line?

Daca vrei sa adresezi si tu o intrebare Specialistilor CLICK AICI.

Raspuns:
Pentru a desfasura acest gen de activitate trebuie sa aveti in actul constitutiv al societatii dvs., Codul CAEN 4791 “ Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet”.
 
Trebuie sa tineti o evidenta de gestiune separata, va recomad sa tineti evidenta la pretul de cumparare, intrucat pe site-ul dvs. o sa aveti preturi care pot varia, folosind una din metodele de evaluare la iesirea din gestiune a stocurilor de la pct. 161 alin. 1 din Ordin 3055/2009 Reglementari contabile conforme directivelor europene, respectiv :
-          FIFO;
-          CMP;
-          sau LIFO.


Organizarea si conducerea contabilitatii de gestiune este reglementata si prin OMFP 1826/2003.
 
In ceea ce priveste documentele de intocmit in Normele metodologice privind intocmirea si utilizarea documentelor financiar –contabile (Ordin 3055/2008)-Anexa 2 –cap. III regasiti documentele pentru bunurile de natura stocurilor.
 
 
Pentru facturare, in conformitate cu prevederile art. 2 lit. k) din OUG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, de la aceasta obligatie se excepteaza comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda.
 
In concluzie, daca produsele vandute sunt livrate prin corespondenta cumparatorilor nu aveti obligatia sa detineti si sa utilizati aparate de marcat electronice fiscale insa va trebui sa emiteti facturi pentru fiecare persoana intrucat nu va mai incadrati la exceptia de la art. 155 alin. 7 lit. b din Codul Fiscal.
 
 
Alte obligatii:
 
Conform art.2 din OPANPC 7/2010 “Toti operatorii economici care administreaza site-uri de vanzari, preluare comenzi on-line si/sau publicitate la produse si/sau servicii, la serviciile turistice, de comercializare de pachete de servicii turistice sau bilete de avion, inclusiv e-commerce (comert electronic), sunt obligati sa prezinte pe prima pagina a site-ului (home page) un link vizibil catre adresa oficiala de web a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (www.anpc.gov.ro), denumit PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C
 
Pagina de internet trebuie sa contina si informatiile de la art. 74 din Legea 31/1990 a societatilor comerciale cu modificari si completarile ulterioare respectiv:
-          denumirea societatii, forma juridica (SRL);
-          capitalul social
-          sediu social
-          numarul din Registru Comertului si Codul unic de inregistrare;

Daca vrei sa adresezi si tu o intrebare Specialistilor CLICK AICI.

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Ordinul 3055magazin onlinegestiune magasin online


Data aparitiei: 09 August 2010

Votati articolul "Ordinul 3055: Gestiunea specifica pentru a vinde produse si prin magazin on-line":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X