Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Legea devine tot mai restrictiva in ceea ce priveste PFA-urile

Data actualizarii: 15 Februarie 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PFAnorma de venitdeclaratii fiscaledirectii judetene de finante

Potrivit specialistilor, tot mai multi detinatori de PFA pot opta pentru trecerea la statutul de microintreprindere, in contextul inaspririi legislatiei privind Persoana Fizica Autorizata. Unul dintre motive este introducerea unui plafon minim de 12 salarii minime pentru normele de venit. Astfel, nimeni nu poate declara o norma mai mica de 8040 de lei pe an. Multi dintre mestasugari sustin ca nu au cum sa realizeze o asemenea norma.

Exista, insa, si PFA-uri care fac mai multi bani decat anticipeaza prin declaratiile depuse la Fisc. In aceasta categorie intra cele din domeniul IT-ului. „Capital” scrie ca anul acesta, 12 directii judetene de finante au eliminat activitatile/serviciile de informatica din lista activitatilor independente impozitate la norme de venit, pentru ca PFA-urile care opteaza pentru acest sistem de impozitare ies mult mai avantajos decat daca ar plati la veniturile reale.

O statistica arata ca aceste PFA-uri au castiguri si de 25.000 lei pe an, pentru care platesc taxe de 674 lei lunar, in vreme ce pentru un salariu brut de 2.100 lei, datoriile catre stat, calculate atat pentru angajat, cat si pentru angajator, sunt aproape duble.

Pe langa impozitarea mai scazuta, normele de venit au si un sistem mai simplu de administrare. „Un alt plus se refera la faptul ca aceste persoane nu trebuie sa tina contabilitate in partida simpla, asa cum este obligat PFA care plateste impozit la venitul realizat, si, de asemenea, numarul declaratiilor ce trebuie depuse si al evidentelor pe care trebuie sa le tina este mult mai mic“, a declarat un expert contabil pentru sursa citata.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Modificari privind raportarea SAF-T. Noutati privind D406 + 7 Studii de caz"


X