email
MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati

Corpul Expertilor ContabiliContabili AutorizatiOG 65/1994

Va prezentam Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati, asa cum sunt sunt prevazute de OG 65/1994, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 26. - Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati sunt: Conferinta nationala, Consiliul superior al Corpului si Biroul permanent al Consiliului superior.
La filiale, organele de conducere sunt: adunarea generala, consiliul filialei si biroul permanent al acestuia.
          
Art. 27. - Activitatea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor sale se controleaza de catre cenzori alesi de Conferinta nationala si, respectiv, de adunarile generale.
         
Art. 28. - Organizarea si functionarea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati se stabileste prin Regulamentul aprobat de Conferinta nationala, cu avizul Ministerului Finantelor si al Ministerului Justitiei.

Art. 29. - Conferinta nationala a expertilor contabili si contabililor autorizati se constituie din membrii Consiliului superior, membrii consiliilor filialelor Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si cate un reprezentant la 50 membri din fiecare filiala.
Conferinta nationala este legal constituita cu participarea majoritatii membrilor prevazuti la alin. 1, iar hotararile sunt valabil adoptate cu votul majoritatii membrilor prezenti.
Prima conferinta va fi formata din presedintii filialelor Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si delegatii expertilor contabili si contabililor autorizati, in conditiile alin. 1.
Daca, la prima convocare, nu se intruneste numarul necesar este convocata din nou Conferinta nationala, care este legal constituita cu participarea a cel putin 40% din numarul membrilor si reprezentantilor prevazuti la alin. 1.
            
Art. 30. - Conferinta nationala are urmatoarele atributii :
a) stabileste directiile de baza pentru asigurarea bunei exercitari a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat;

b) aproba Regulamentul de organizare si functionare a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si Codul privind conduita etica si profesionala a expertilor contabili si contabililor autorizati, avizate de Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei;
            
c) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si bilantul contabil al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati:
            
d) aproba sistemul de salarizare pentru conducerea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor acestuia, precum pentru aparatul propriu al acestuia;
            
e) alege si revoca membrii Consiliului superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si ai comisiei de cenzori a acestuia;
           
 f) indeplineste orice alte atributii prevazute de prezenta ordonanta.
            
Art. 31. - Presedintele Consiliului superior convoaca si conduce sedintele Consiliului superior si indeplineste orice alte atributii stabilite de acesta pentru buna exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat.
Presedintele Consiliului superior reprezinta Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati in fata autoritatilor publice, precum si in raporturile cu persoanele fizice si juridice din tara si din strainatate.
            
Art. 32. - Pe langa Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati functioneaza Comisia superioara de disciplina, compusa din cinci membri titulari si cinci supleanti, astfel :
a) un presedinte, expert contabil, desemnat de Consiliul superior dintre membrii inscrisi in evidenta Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati care se bucura de autoritate profesionala si moralitate deosebita;
            
b) doi membri ai Consiliului superior, desemnati de acesta;
           
c) doi membri, desemnati de ministrul finantelor.
In aceleasi conditii se desemneaza supleantii.
Comisia superioara de disciplina aplica sanctiunile disciplinare prevazute la art. 16 si solutioneaza contestatiile la hotararile disciplinare pronuntate de comisiile de disciplina ale filialelor.
Contestatiile impotriva hotararilor aplicate de Comisia superioara de disciplina se depun la Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati care decide.
            
Art. 33. - Adunarea generala a filialelor este formata din membrii experti contabili si contabili autorizati cu domiciliul stabilit in judetul respectiv sau in municipiul Bucuresti, dupa caz.
Adunarea generala a filialei este legal constituita cu participarea majoritatii membrilor prevazuti la alin. 1, iar hotararile sunt valabile daca sunt adoptate cu majoritatea celor prezenti.
Daca la prima convocare nu se intruneste numarul necesar, se convoaca din nou adunarea generala, care este legal constituita cu participarea a cel putin 40% din numarul membrilor prevazuti la alin. 1.
            
Art. 34. - Adunarea generala a filialei are urmatoarele atributii:
a) aproba bugetul de venituri si cheltuieli al filialei si executia acestuia;
            
b) asigura buna exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat pe plan local;
            
c) alege si revoca membrii consiliului filialei Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si cenzorii;
            
d) propune, dintre membrii sai, candidati pentru Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati;
            
e) indeplineste orice alte atributii stabilite de lege si de regulament sau hotarare de Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati.
            
Art. 35. - Pe langa consiliul filialei functioneaza o comisie de disciplina, compusa din cinci membri titulari si cinci supleanti:
            
a) un presedinte desemnat dintre expertii contabili, membri ai filialei, care se bucura de autoritate profesionala si morala deosebita;
            
b) doi membri desemnati de consiliul filialei;
            
c) doi membri desemnati de ministrul finantelor.
In aceleasi conditii se desemneaza supleantii.
Comisia de disciplina a filialei aplica sanctiunile prevazute la art. 16 lit. a), b) si c).
            
Art. 36.- Copul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si filialele sale isi acopera cheltuielile din venituri, care se constituie din:
- taxa de inscriere la examenul de expert contabil, respectiv de contabil autorizat;
- taxa de inscriere in evidenta Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati;
- cotizatiile membrilor stabilite pe transe de venituri;
- incasari din vanzarea publicatiilor proprii;
- donatii;
- alte venituri din activitatea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor sale, stabilite prin regulament.

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

IMPORTANT: E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!


1. Ce inseamna exact tranzactii B2G?

2. Tranzactiile cu societati la care statul este actionar majoritar sunt tranzactii B2G?

3. Odata inregistrati in registrul RO e-Factura, avem obligatia ca toate facturile emise de noi sa fie electronice sau doar cele in relatia B2G?

4. Facturile catre institutii publice, dar care nu implica produse cu risc fiscal, trebuie emise electronic?

5. Parohiile sunt considerate autoritati contractante? Exista pentru ele obligativitatea trimiterii facturilor electronice?

Raspunsurile sunt disponibile in lucrarea E-Factura in 50 de intrebari si raspunsuri!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Corpul Expertilor ContabiliContabili AutorizatiOG 65/1994

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 10 Martie 2011


Votati articolul "Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriAlte articole publicate in data de 10 Martie 2011 ARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Noutati in Codul Fiscal 2022 - Monografii contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT Raportul Special
"MONOGRAFIILE CONTABILE 2022: Noutati legislative + TOP 6 Cazuri Practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X