email
Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati

Corpul Expertilor ContabiliContabili AutorizatiOG 65/1994

Va prezentam Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati, asa cum sunt sunt prevazute de OG 65/1994, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 26. - Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati sunt: Conferinta nationala, Consiliul superior al Corpului si Biroul permanent al Consiliului superior.
La filiale, organele de conducere sunt: adunarea generala, consiliul filialei si biroul permanent al acestuia.
          
Art. 27. - Activitatea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor sale se controleaza de catre cenzori alesi de Conferinta nationala si, respectiv, de adunarile generale.
         
Art. 28. - Organizarea si functionarea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati se stabileste prin Regulamentul aprobat de Conferinta nationala, cu avizul Ministerului Finantelor si al Ministerului Justitiei.

Art. 29. - Conferinta nationala a expertilor contabili si contabililor autorizati se constituie din membrii Consiliului superior, membrii consiliilor filialelor Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si cate un reprezentant la 50 membri din fiecare filiala.
Conferinta nationala este legal constituita cu participarea majoritatii membrilor prevazuti la alin. 1, iar hotararile sunt valabil adoptate cu votul majoritatii membrilor prezenti.
Prima conferinta va fi formata din presedintii filialelor Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si delegatii expertilor contabili si contabililor autorizati, in conditiile alin. 1.
Daca, la prima convocare, nu se intruneste numarul necesar este convocata din nou Conferinta nationala, care este legal constituita cu participarea a cel putin 40% din numarul membrilor si reprezentantilor prevazuti la alin. 1.
            
Art. 30. - Conferinta nationala are urmatoarele atributii :
a) stabileste directiile de baza pentru asigurarea bunei exercitari a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat;

b) aproba Regulamentul de organizare si functionare a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si Codul privind conduita etica si profesionala a expertilor contabili si contabililor autorizati, avizate de Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei;
            
c) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si bilantul contabil al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati:
            
d) aproba sistemul de salarizare pentru conducerea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor acestuia, precum pentru aparatul propriu al acestuia;
            
e) alege si revoca membrii Consiliului superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si ai comisiei de cenzori a acestuia;
           
 f) indeplineste orice alte atributii prevazute de prezenta ordonanta.
            
Art. 31. - Presedintele Consiliului superior convoaca si conduce sedintele Consiliului superior si indeplineste orice alte atributii stabilite de acesta pentru buna exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat.
Presedintele Consiliului superior reprezinta Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati in fata autoritatilor publice, precum si in raporturile cu persoanele fizice si juridice din tara si din strainatate.
            
Art. 32. - Pe langa Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati functioneaza Comisia superioara de disciplina, compusa din cinci membri titulari si cinci supleanti, astfel :
a) un presedinte, expert contabil, desemnat de Consiliul superior dintre membrii inscrisi in evidenta Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati care se bucura de autoritate profesionala si moralitate deosebita;
            
b) doi membri ai Consiliului superior, desemnati de acesta;
           
c) doi membri, desemnati de ministrul finantelor.
In aceleasi conditii se desemneaza supleantii.
Comisia superioara de disciplina aplica sanctiunile disciplinare prevazute la art. 16 si solutioneaza contestatiile la hotararile disciplinare pronuntate de comisiile de disciplina ale filialelor.
Contestatiile impotriva hotararilor aplicate de Comisia superioara de disciplina se depun la Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati care decide.
            
Art. 33. - Adunarea generala a filialelor este formata din membrii experti contabili si contabili autorizati cu domiciliul stabilit in judetul respectiv sau in municipiul Bucuresti, dupa caz.
Adunarea generala a filialei este legal constituita cu participarea majoritatii membrilor prevazuti la alin. 1, iar hotararile sunt valabile daca sunt adoptate cu majoritatea celor prezenti.
Daca la prima convocare nu se intruneste numarul necesar, se convoaca din nou adunarea generala, care este legal constituita cu participarea a cel putin 40% din numarul membrilor prevazuti la alin. 1.
            
Art. 34. - Adunarea generala a filialei are urmatoarele atributii:
a) aproba bugetul de venituri si cheltuieli al filialei si executia acestuia;
            
b) asigura buna exercitare a profesiei de expert contabil si de contabil autorizat pe plan local;
            
c) alege si revoca membrii consiliului filialei Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si cenzorii;
            
d) propune, dintre membrii sai, candidati pentru Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati;
            
e) indeplineste orice alte atributii stabilite de lege si de regulament sau hotarare de Consiliul superior al Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati.
            
Art. 35. - Pe langa consiliul filialei functioneaza o comisie de disciplina, compusa din cinci membri titulari si cinci supleanti:
            
a) un presedinte desemnat dintre expertii contabili, membri ai filialei, care se bucura de autoritate profesionala si morala deosebita;
            
b) doi membri desemnati de consiliul filialei;
            
c) doi membri desemnati de ministrul finantelor.
In aceleasi conditii se desemneaza supleantii.
Comisia de disciplina a filialei aplica sanctiunile prevazute la art. 16 lit. a), b) si c).
            
Art. 36.- Copul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si filialele sale isi acopera cheltuielile din venituri, care se constituie din:
- taxa de inscriere la examenul de expert contabil, respectiv de contabil autorizat;
- taxa de inscriere in evidenta Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati;
- cotizatiile membrilor stabilite pe transe de venituri;
- incasari din vanzarea publicatiilor proprii;
- donatii;
- alte venituri din activitatea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati si a filialelor sale, stabilite prin regulament.

de Contabilul.ro

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Corpul Expertilor ContabiliContabili AutorizatiOG 65/1994

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 10 Martie 2011


Votati articolul "Organele de conducere ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Amortizarea cheltuielior de constituire

Intrebare: Dragii mei,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
Din septembrie anul trecut cand s-a infiintat firma in cauza am inceput sa fac amortizarea cheltuielior de constituire in valoare lunara de 53 lei (un an). Pana in luna martie 2014 am facut inregistrarea 6811=2801 53 lei si totul a fost bine. La inchiderea fiecarei luni a fost preluata bine: adica pe 6811 am avut-o pe rulaje curente iar pe 2801 mi-a scazut-o normal. Din martie programul numai face asa. Fac aceeasi inregistrare adica 6811=2801 53 lei si imi inregistreaza in 6811 pe rulaje curente aceasta suma dar si pe debit la total rulaje iar in 2801 nu-mi apare deloc. Va rog sa ma ajutati in aceasta problema. Trebuie sa fac bilantul. Programul in care lucrez este Saga. Nu stiu cum sa fac sa se inregistreze corect ca pana acum. Societatea este cu impozit pe venit si din aprilie cu tva normal. Se depune trimestrial.
Multumesc!Raspuns: Cu sa fac reglarea? Am incercat pana acum asa: 121=6811 53lei (chiar daca programul face aceasta...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 10 Martie 2011 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 5 + 1 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la monografiile contabile actualizate
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"Noutati in Codul Fiscal 2020 - 11 Monografii Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X