email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: declaratia anuala de profit isi schimba termenul de depunere din 2012

termen depunere declaratie anualacheltuieli deductibileOG nr. 30/2011impozit pe profitdepunere declaratii

Declaratia anuala de profit se va depune la o noua data incepand de anul viitor. Prevederea este adusa de noul Cod fiscal modificat de catre Guvern prin OG nr. 30/2011, publicata in Monitorul Oficial, nr. 627. In afara acestor schimbari, se prevede ca firmele vor putea opta, incepand din anul 2013, pentru plati trimestriale anticipate aferente impozitului pe profit. Initial, termenul fusese stabilit pentru 1 ianuarie 2012.

Trebuie insa amintit ca exista exceptii legate de aceste dispozitii, acestea fiind reprezentate de societatile comerciale bancare care aplica obligatoriu acest sistem de declarare si plata, organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura care declara si platesc impozit pe profit anual pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, precum si persoanele juridice straine si persoanele fizice nerezidente care desfasoara activitate in Romania intr-o asociere fara personalitate juridica, persoanele juridice straine care realizeaza venituri din/sau in legatura cu proprietati imobiliare situate in Romania sau din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana, persoanele fizice rezidente asociate cu persoane juridice romane, pentru veniturile realizate atat in Romania, cat si in strainatate din asocieri fara personalitate juridica.

Se retine faptul ca optiunea pentru sistemul anual de declarare si plata a impozitului pe profit se efectueaza la inceputul anului fiscal pentru care se solicita, si este obligatorie pentru cel putin 2 ani fiscali consecutivi. Modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit se comunica organelor fiscale teritoriale pana la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv.

Se modifica, de asemenea, termenul de depunere al declaratiei anuale de impozit pe profit incepand cu anul fiscal 2012 de la 25 aprilie, inclusiv, a anului urmator la 25 martie, inclusiv, a anului urmator. Tot incepand cu anul fiscal 2012 se elimina posibilitatea unor categorii de contribuabili platitori de impozit pe profit sa definitiveze inchiderea exercitiului financiar anterior, sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pe profit aferent, pana la data de 25 februarie, inclusiv, a anului urmator.

Impozitul pe profit datorat pentru anul 2011 se declara si se plateste potrivit prevederilor Titlului II "Impozit pe profit" aplicabile pana la data de 31 decembrie 2011. In ceea ce priveste deductibilitatea cheltuielilor, de la data de 5 septembrie 2011 au intrat in categoria cheltuielilor efectuate in scopul realizarii de venituri si:
- cheltuielile efectuate de operatorii economici cu evaluarea/ reevaluarea activelor fixe corporale care apartin domeniului public al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, primite in administrare/ concesiune, dupa caz, cheltuieli efectuate la solicitarea conducatorului institutiei titulare a dreptului de proprietate;
- cheltuielile efectuate de operatorii economici cu inscrierea in cartile funciare sau cartile de publicitate imobiliara, dupa caz, a dreptului de proprietate a statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale asupra bunurilor publice primite in administrare/ concesiune, dupa caz, cheltuieli efectuate la solicitarea conducatorului institutiei titulare a dreptului de proprietate.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
termen depunere declaratie anualacheltuieli deductibileOG nr. 30/2011impozit pe profitdepunere declaratii


Data aparitiei: 15 Septembrie 2011

Votati articolul "Atentie: declaratia anuala de profit isi schimba termenul de depunere din 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X