email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infractiuni financiare, pedepsite altfel de Comisia Europeana

infractiuni financiaresanctiuni penaleComisia Europeanadreptul penallegislatia europeana


Comisia Europeana a emis un nou comunicat de presa prin care se arata ca infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va intra in vigoare, prin introducerea normelor de drept penal pentru o mai buna aplicare a dispozitiilor comunitare. Potrivit legislatiei actuale, prin normele de drept penal pot fi sanctionate numai anumite infractiuni financiare.

Comisia Europeana pune accent pe faptul ca legislatia europeana ar trebui sa raspunda asteparilor cetatenilor si sa nu mai permita infractorilor sa profite de diferentele dintre sistemele de drept nationale reusind astfel sa petreaca perioade de timpin libertate ascunzandu-se in alte tari.

Documentul aferent aminteste de obiectivele proiectulului actual de a adopta noi acte legislative in materie penala pentru domeniile urmatoare:  protectia functionarii pietelor financiare, protectia euro impotriva contrafacerii sau lupta impotriva fraudelor care afecteaza bugetul UE.

Datele facute publice de  CE, la nivelul Uniunii Europene, arata ca totalul costurilor criminalitatii pentru ansamblul societatii ajunge la 233 de miliarde de euro pe an. In ceea ce priveste obiectivele majore ale acestor modificari, comunicatul CE mentioneaza:

"O politica penala clar definita la nivelul UE poate contribui la asigurarea respectarii normelor stabilite la nivelul UE, in special pentru prevenirea manipularii pietelor financiare, inclusiv a utilizarii abuzive a informatiilor confidentiale si la protejarea intereselor financiare ale contribuabililor fata de fraudele comise impotriva bugetului UE sau la asigurarea protectiei mediului".

Chiar daca Executivul european isi propune sa faca aceste modificari, se precizeaza totusi ca dreptul penal ar trebui sa constituie in orice moment o masura la care sa se faca apel in ultima instanta, astfel ca sanctiunile sa fie limitate la infractiunile considerate deosebit de grave. De asemenea, dreptul penal al UE nu poate conduce la sanctiuni impotriva particularilor decat dupa transpunerea dispozitiilor europene in legislatia nationala.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
infractiuni financiaresanctiuni penaleComisia Europeanadreptul penallegislatia europeana


Data aparitiei: 21 Septembrie 2011

Votati articolul "Infractiuni financiare, pedepsite altfel de Comisia Europeana":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X