email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce probleme crede Patriciu ca are economia Romaniei

PatriciuForbes 500adoptarea eurosistem financiarbanciactive imobiliare



Dinu Patriciu si-a exprimat recent, cu ocazia lansarii topului Forbes 500 Miliardari, parerea in legatura cu economia actuala a Romaniei si cu posibilele solutii care ar putea fi aplicate pentru o consolidare financiara.

Cu o avere estimata la circa 2,2 miliarde de euro, Dinu Patriciu a declarat ca lumea schimbatoare in care traim il face sa nu isi poata masura averea in mod exact.

Cu privire la semnificatia monedei euro in economia europeana, acesta a declarat ca moneda unica europeana nu reprezinta un instrument economic viabil. In plus, in lupta cu dolarul, euro va avea intotdeauna un minus: "Moneda unica e o idee politica, nu este un instrument economic viabil. N-avea cum sa concureze cu dolarul. Astazi, euro este volatil in raport cu dolarul". In opinia sa, moneda euro influenteaza negativ cresterea economica in Europa.

Referitor la adoptarea euro de catre Romania, Patriciu si-a exprimat un punct de vedere cat se poate de clar: "Stati cu leutul nostru, apreciat, depreciat, in functie de nevoi. Nu renuntati la o parte importanta a suveranitatii. Euro duce si la fiscalitate comuna. Fiscalitatea comuna duce la frana pentru tarile in curs de dezvoltare".
 
De asemenea, Dinu Patriciu a declarat ca structura sistemului financiar roman este una destul de elementara si ca lipsesc anumite institutii care sa stimuleze acordarea de credite: "Romania are, din pacate, o structura a sistemului financiar extrem de simplista. Nu are institutii de credit locale, care sa dea credite la firul ierbii (...) ori aceasta deficienta vine din legea bancara. O iesire din criza presupune masuri extrem de hotarate". In plus, acesta a amintit si de faptul ca cele mai multe banci din Romania sunt cu capital strain astfel ca strategiile aplicate in alte tari nu functioneaza intotdeauna si in Romania.

Omul de afaceri considera ca rezultatele privind calcularea activelor imobiliare nu sunt exacte deoarece sunt supraevaluate, valoarea fiind data de chirie si nu de investitie: "Valorile imobiliarelor sunt mult mai mici decat cele calculate de experti. Acelea sunt calculate pentru banci, pentru a nu face proviziuni. (...) Oricum rezultatele vor fi gresite pentru ca toti evaluatorii multumesc bancile, care supraevalueaza activele. De aceea, evaluarile imobiliare sunt prin balarii".


de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
PatriciuForbes 500adoptarea eurosistem financiarbanciactive imobiliare


Data aparitiei: 19 Octombrie 2011

Votati articolul "Ce probleme crede Patriciu ca are economia Romaniei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X