email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decont privind accizele. Cum si cand depunem Formularul 120?

Decont privind accizeleformularul 120deducerile din accizele datorateOANAF 1.950/2012


Va informam ca prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 887/27.12.2012, a fost aprobat un nou model al formularului 120.

Va prezentam, asadar, modalitatea de completare si depunere a decontului privind accizele, mentionand in prima instanta ca formularul 120 se completeaza si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize pana la 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.

Instructiuni de completare a formularului 120 "Decont privind accizele", cod 14.13.01.03

Cine depune formularul?

Decontul privind accizele se completeaza si se depune anual de catre operatorii economici, platitori de accize, potrivit titlului VII din Legea nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pana la data de 30 aprilie a anului urmator celui de raportare.

Formularul se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.

Cum il completam?

Decontul privind accizele se completeaza cu ajutorul programului de asistenta.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format PDF, cu fisier XML atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.


Sectiunea A "Date de identificare a platitorului"

In caseta "Cod de identificare fiscala" se completeaza codul de identificare fiscala atribuit conform legii, inscriindu-se cifrele cu aliniere la dreapta.

In situatia in care declaratia se completeaza de catre imputernicitul/reprezentantul fiscal, desemnat potrivit legii, se inscriu codul de identificare fiscala atribuit de organul fiscal competent persoanei ale carei obligatii sunt indeplinite, precum si datele de identificare a acesteia, iar la rubrica "Functia/Calitatea" din formular se inscrie "imputernicit".

In prima casuta se inscrie prefixul RO, in cazul in care contribuabilul este inregistrat in scopuri de taxa pe valoarea adaugata.

In rubrica "Denumire" se inscrie denumirea platitorului. Rubricile privind adresa se completeaza cu datele privind adresa domiciliului fiscal al platitorului.

Sectiunea B "Date privind accizele" - se inscriu sumele cumulate pentru anul de raportare, fiind cuprinse si accizele aferente produselor provenite din import.

Sectiunea C "Date privind deducerile din accizele datorate" - se inscriu sumele cumulate, reprezentand deducerile din accizele datorate pentru anul de raportare, in conformitate cu prevederile legale, care se aplica pentru produsele din productia interna, pentru produsele provenite din achizitiile  intracomunitare, cat si pentru produsele provenite din import, astfel:

-    contributiile prevazute la art.363 alin.(1) lit.a) si b) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare, datorate Ministerului Sanatatii, cuprinse in accizele datorate in anul de raportare;
-    suma rezultata din aplicarea cotei procentuale asupra accizelor datorate bugetului de stat pentru tigarete, tigari si bauturi alcoolice, potrivit art.70 alin.(1) lit.c) din Legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000, cu modificarile si completarile ulterioare;
-    contravaloarea marcajelor aferente produselor accizabile supuse marcarii, exclusiv TVA, pentru care se calculeaza acciza datorata in perioada de raportare, potrivit prevederilor titlului VII din Legea nr.571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, si Normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care platitorul corecteaza decontul depus initial, decontul rectificativ se intocmeste pe acelasi model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Decont privind accizeleformularul 120deducerile din accizele datorateOANAF 1.950/2012


Data aparitiei: 17 Ianuarie 2013

Votati articolul "Decont privind accizele. Cum si cand depunem Formularul 120?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X