email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul ar putea oferi un sprijin de 35-45% din valoarea bruta a costului salarial pentru revenirea in activitate a firmelor

Guvernul ar putea oferi un sprijin de 35-45% din valoarea bruta a costului salarial pentru revenirea in activitate a firmelor
somaj tehniccontroalecontributiisalariu

Firmele afectate de criza provocata de pandemia de coronavirus ar putea primi un sprijin de 35-45% din valoarea bruta a costului salarial la revenirea in activitate, a anuntat marti seara, la TVR 1, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru.

Ajutorul va fi fix la inceput, dupa care va fi redus treptat, pe masura ce activitatea companiei este reluata. 

In ceea ce priveste cuantumul pentru masurile de sustinere activa care presupun acoperirea unei parti din costul salarial, ministrul Muncii a declarat ca exista directii care variaza de la 35% - la 45%. 

"Avem directii care variaza de la 35% - la 45%. Pe aici suntem cu discutiile intre noi si partenerii sociali. Tin cont de parerile acestora", a specificat Violeta Alexandru, la postul public de televiziune. 

Ministrul Muncii a asigurat ca Guvernul este pregatit financiar sa sprijine entitatile care nu isi vor putea permite inca sa reinceapa activitatea, asa cum sunt cele din industria de entertainment. 

Violeta Alexandru a mai precizat ca este posibil ca sprijinul financiar sa fie acordat timp de trei luni, cu posibilitatea prelungirii. Insa ea a subliniat ca sumele vor fi reduse pe masura ce activitatea companiei este reluata.


Sprijinul va fi calculat la valoarea bruta din costul salarial pentru ca se doreste "sa se imprime aceasta cultura a platii contributiilor catre stat", a mai specificat ministrul Muncii si Protectiei Sociale. 

"Ramane sa decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea in activitate. Cel mai probabil, in prima parte va fi un sprijin fix, dupa care sprijinul va scadea, pe masura ce activitatea respectivei entitati economice se reia. Deci, va fi un sprijin care va fi la inceput intr-un anumit cuantum, dupa care va scadea", a mai informat Violeta Alexandru. 

Violeta Alexandru a facut apel la angajatori si i-a informat din nou ca vor exista controale dupa aceste masuri de sprijin


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehniccontroalecontributiisalariu


Data aparitiei: 06 Mai 2020

Votati articolul "Guvernul ar putea oferi un sprijin de 35-45% din valoarea bruta a costului salarial pentru revenirea in activitate a firmelor":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X