email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul revine asupra modificarilor privind Codul fiscal. Firmele fara angajati vor plati impozit pe profit

Guvernul revine asupra modificarilor privind Codul fiscal. Firmele fara angajati vor plati impozit pe profit
microintreprinderejocuri de noroccod fiscal

In urma consultarii mediului de afaceri, sindicatelor si autoritatilor locale, Guvernul a luat decizia de a reveni asupra ordonantei care urma sa modifice Codul fiscal. 

Principalele revizuiri vizeaza microintreprinderile, sectorul Horeca, jocurile de noroc si impozitul pe proprietate, informeaza digi24.ro

In noua forma a documentului se precizeaza ca microintreprinderile nu vor mai fi obligate sa faca angajari, insa firmele fara angajati vor plati automat impozit pe profit (16%). Cele care au cel putin un angajat platesc un impozit de 1% din cifra de afaceri daca se incadreaza in noul plafon redus la 500 000 euro. Asadar, impozitul de 3% va fi eliminat din legislatie pentru microintreprinderile fara angajati. 

"(1)Daca in cursul unui an fiscal, o microintreprindere realizeaza venituri mai mari de 500.000 euro sau ponderea veniturilor realizate din consultanta si/sau management in veniturile totale este de peste 20% inclusiv, aceasta datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care s-a depasit oricare dintre aceste limite, fara posibilitatea de a mai opta pentru perioada urmatoare sa aplice prevederile prezentului titlu.

(2)In cazul in care, in cursul unui an fiscal, o

microintreprindere nu mai indeplineste conditia prevazuta la art. 47 alin. (1) lit. b), aceasta datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul in care nu mai este indeplinita aceasta conditie.

(3)Prin exceptie de la prevederile alin. (2), pentru o microintreprindere cu un singur salariat, al carui raport de munca inceteaza, conditia prevazuta la art. 47 alin. (1) lit. b) se considera indeplinita daca, in termen de 30 zile de la incetarea raportului de munca, este angajat un nou salariat cu contract individual de munca pe durata nedeterminata sau pe durata determinata pe o perioada de cel putin 12 luni.

(4) Microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati dintre cele prevazute de art. 47 alin. (3) lit. f)-i) datoreaza impozit pe profit incepand cu trimestrul respectiv",
potrivit documentului. 

Alta modificare planuita de Guvern este amanarea eliminarii impozitului specific pana la 1 ianuarie 2023. Documentul vechi prevedea abrogarea impozitului Horeca de la 1 august 2022. Asadar, firmele care datoreaza impozit specific vor trece la alt regim de impozitare, fie de 1%, fie de 16%. 

La jocurile de noroc se modifica baremul de impozitare. Castigurile de pana la 10.000 de lei vor fi impozitate cu 3%, pragul crescand progresiv la 20%, respectiv 40% in functie de castig. 40% va fi pentru veniturile de peste 66.750 de lei. Chiar daca taxarea jocurilor de noroc va fi mai blanda pentru castigatori, firmele din domeniu nu vor scapa de taxe suplimentare. 


Vor exista modificari si in ceea ce priveste transportatorii. Mai exact, diurna pentru transportori va fi eliminata din veniturile extra-salariale.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
microintreprinderejocuri de noroccod fiscal


Data aparitiei: 13 Iulie 2022

Votati articolul "Guvernul revine asupra modificarilor privind Codul fiscal. Firmele fara angajati vor plati impozit pe profit":
Rating:

Nota: 3.53 din 5 din 17 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X