email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Registrul Comertului nu primeste cereri de inregistrare intre 30 ianuarie - 3 februarie

nregistrare firmeONRCregistrul comertuluicontracte RECOMcereri inregistrare firme





In perioada 30 ianuarie - 3 februarie, firmele nu vor putea depune cereri de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC)

Firmele nu vor putea depune cereri de inregistrare la Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) in perioada 30 ianuarie-3 februarie, iar solutionarea dosarelor depuse in intre 20 si 25 ianuarie va fi amanata cu cel mult doua zile, deoarece institutia implementeaza un nou sistem informatic.

"Incepand cu data de 6 februarie, activitatea de inregistrare in registrul comertului se va desfasura pe noul sistem informatic integrat (...) finantat din fonduri structurale", se arata intr-un comunicat al ONRC.

In acest sens, in perioada 20-25 ianuarie, activitatea de primire si inregistrare a cererilor de inregistrare in registrul comertului se desfasoara normal, insa solutionarea cererilor depuse in acest interval, dar si pentru cererile depuse anterior datei de 20 ianuarie si care au un prim termen de solutionare dupa aceasta data, se acorda un singur termen de amanare, de cel mult doua zile.

Data de 26 ianuarie este ultima zi de solutionare a cererilor de inregistrare amanate depuse la oficiul registrului comertului pana pe 25 ianuarie. Prin exceptie, 26 ianuarie este si ultima zi de solutionare a cererilor de inregistrare primite intre 20 si 25 ianuarie, pentru care se pot stabili si alte termene de solutionare sau eliberare.

In acelasi timp, in perioada 26 ianuarie si 3 februarie, se suspenda activitatea de lucru cu publicul, respectiv activitatea de primire la ghiseu si prin SFEI ( Sistem Formulare Electronice Inteligente ), a cererilor de inregistrare in registrul comertului (inmatriculari, mentiuni, radieri, depuneri si/sau mentionari acte, etc.), mai putin verificare disponibilitate si/sau rezervare denumire firma, emblema, verificare unicitate sediu social, asociat unic care se suspenda in perioada 30 ianuarie-3 februarie.

In aceasta perioada nu se solutioneaza nicio cerere de inregistrare in registrul comertului.

Cererile de inregistrare in registrul comertului se vor primi in regim de corespondenta (ex. : prin posta), in registratura generala, urmand sa fie inregistrate in registrul comertului incepand cu data 6 februarie, pe noul sistem informatic, esalonat, functie de data primirii in registratura generala, dar nu mai tarziu de data de 10 februarie.

Toate cererile de inregistrare in registrul comertului primite prin corespondenta in perioada 26 ianurie - 3 februarie vor fi prelucrate dupa 6 februarie, pe noul sistem informatic.

Solicitantii vor fi instiintati cu privire la modalitatea de achitare a taxelor si tarifelor aferente, de rezolvare a observatiile formulate, daca este cazul, si asupra numerelor de inregistrare, a termenelor desolutionare si eliberare acordate, pe email, fax, prin corespondenta.

In ceea ce priveste serviciul RECOM on-line, acesta va fi suspendat in intervalul 3 - 7 februarie, urmand sa functioneze numai partea de informatii gratuite, in masura in care acest fapt este posibil.

In aceeasi perioada se suspenda si crearea de noi conturi RECOM pentru contractele in derulare, dar si incheierea de noi contracte RECOM.

In perioada 20 ianuarie-3 februarie, activitatea de furnizare informatii din registrul comertului (informatii punctuale, informatii statistice, certificate constatatoare ) si de eliberare copii certificate se va derula normal.

Incepand cu data de 6 februarie, activitatea de primire a cererilor de inregistrare la oficiului registrului comertului se va desfasura normal, in timp ce serviciul RECOM on-line si portalul de servicii al Oficiului National al Registrului vor fi functionale din 7 februarie.

Sursa: mediafax.ro



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
nregistrare firmeONRCregistrul comertuluicontracte RECOMcereri inregistrare firme


Data aparitiei: 24 Ianuarie 2012

Votati articolul "Registrul Comertului nu primeste cereri de inregistrare intre 30 ianuarie - 3 februarie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X