email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ContaUtil: Model contract prestari servicii contabile

CECCARmodel contractprestari servicii contabilecorpul expertilor contabili


Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra prin informatii care pot fi preluate si utilizate in mod practic in cel mai scurt timp, va oferim mai jos un model de contract prestari servicii contabile, in conformitate cu normele actuale si sub egida institutiilor competente.

CONTRACT - CADRU
DE PRESTaRI-SERVICII FINANCIAR-CONTABILE*

Incheiat in baza art.14 din Ordonanta Guvernului nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati, republicata, intre:

1) Expert contabil/contabil autorizat ____________________________________, cu domiciliul in localitatea ___________________, strada ______________ nr._____, bloc ____, scara ______, etaj ______, apartament ______, judetul/sectorul _________, cod numeric personal ______________________, inscris in Tabloul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, avand carnet nr. _________________, denumit in continuare prestator
sau
Societatea comerciala de expertiza contabila/societatea comerciala de contabilitate _______________________, cu sediul in localitatea ___________, strada _____________  nr.___, bloc ___, scara ____, etaj ___, apartament ___, judetul/sectorul ______________, inregistrata la Registrul comertului cu nr.________________, cod fiscal nr.___________, cont bancar nr._______________________ deschis la ___________________________, inregistrata in Tabloul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, avand autorizatia de functionare nr.__________________, legal reprezentata de _________________, in calitate de ___________, denumita in continuare prestator si
2) Societatea comerciala _____________________________, cu sediul in localitatea ___________________, strada _______________ nr.__, bloc __, scara ___, etaj __, apartament ___, judet/sector ________, inregistrata la Registrul comertului cu nr._____________________, cod fiscal nr.________________, cont bancar nr._______________________ deschis la _________________________, legal reprezentata de __________________________________________________, in calitate de ______________, denumita in continuare client in urmatoarele conditii:

I. OBIECTUL CONTRACTULUI

Art.1 - in baza prezentului contract prestatorul se obliga sa efectueze clientului sau urmatoarele servicii:
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
* Aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al CECCAR nr. 01/42 din 11 august 2001, cu modificarile si completarile ulterioare

II. PRETUL SERVICIILOR

Art.2 - Pentru serviciile efectuate in baza prezentului contract clientul va plati prestatorului un onorariu in suma de _____ lei/luna, inclusiv/exclusiv TVA. In cazul in care onorariul se stabileste in valuta, acesta va fi achitat in lei, la cursul leu/dolar al B.N.R. din ziua efectuarii platii, pana, cel mai tarziu, la data de 5 ale lunii urmatoare.

III. OBLIGATIILE PARTILOR

Art.3 - Prestatorul se obliga sa efectueze lucrarile mentionate la art. 1 conform normelor legale si/sau profesionale, la termenele stipulate in acestea.

Art.4 - Clientul se obliga sa puna la dispozitia prestatorului toate informatiile si documentele necesare pentru buna desfasurarare a activitatii si sa plateasca c/val. serviciilor ce i-au fost prestate la termenele stipulate in contract.

IV. RASPUNDERI

Art.5 - Nerespectarea termenului prevazut la art. 2 obliga clientul la plata de penalitati de _____% din suma datorata pe fiecare zi de intarziere, dar nu mai mult de 60 de zile.

Daca clientul nu plateste suma datorata si penalitatile aferente, la expirarea celor 60 de zile contractul se desfiinteaza de plin drept fara punere in intarziere si fara interventia instantei.

Art.6 - Daca prestatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate producand astfel prejudicii clientului va fi obligat la plata de daune catre acesta, potrivit dispozitiilor art. 3-6 din indrumarile privind limitarea raspunderii civile a a expertilor contabili si contabililor autorizati, aprobate prin Hotararea Consiliului Superior al CECCAR nr. 12/243 din 25 ianuarie 20121.

Art.7 - Neindeplinirea obligatiilor contractuale de catre una din parti da dreptul celeilalte sa considere contractul desfiintat de plin drept, fara interventia instantei, cu conditia anuntarii celeilalte parti cu cel putin 5 zile inainte.

Art.8 - in cazul in care clientul este supus procedurii de insolventa prevazuta de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, contractul se reziliaza de plin drept in conditiile articolului precedent.

V. FORTA MAJORA

Art.9 - Forta majora, inteleasa ca eveniment absolut imprevizibil si insurmontabil de tipul razboiului, calamitatilor naturale, restrictiilor legale etc., apara de raspundere partea care o invoca cu conditia anuntarii celeilalte parti in termen de cel mult 5 zile de la aparitie; incetarea fortei majore trebuie anuntata cocontractantului tot in termen de 5 zile. Obligatiile partilor sunt suspendate pe durata fortei majore.
Daca forta majora se prelungeste mai mult de 60 de zile, oricare dintre parti se poate retrage din contract fara despagubiri.

Potrivit art. 16 alin. 2 din OG 65/1994, republicata, limitele raspunderii civile pot fi negociate de catre partile contractante, in functie de uzantele interne si internationale ale profesiei contabile.

VI. ALTE CLAUZE

Art.10 - Orice neintelegeri dintre parti rezultate din prezentul contract sau in legatura cu acesta se vor rezolva - de preferinta - pe cale amiabila, in caz contrar vor fi solutionate prin arbitraj, organizat de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania conform normelor si regulamentului sau de procedura arbitrala.

Art.11 - Denuntarea unilaterala a prezentului contract este permisa numai dupa un termen de cel putin 6 luni de la intrarea sa in vigoare si numai dupa anuntarea celeilalte parti cu cel putin 60 de zile inainte.

Art.12 - Modificarea clauzelor prezentului contract poate fi facuta numai cu acordul scris al ambelor parti materializat intr-un act aditional.

Art.13 - Prezentul contract se incheie pe o perioada de un an, incepand cu data semnarii sale de catre ambele parti, si se poate prelungi automat cu noi perioade de un an, daca nici una dintre parti nu isi manifesta intentia de a-i pune capat, anuntand cealalta parte cu cel putin 15 zile inainte.
incheiat astazi ________________, in doua exemplare cu valoare de original, cate unul pentru fiecare parte.

PRESTATOR ,                                                  CLIENT,

Model intocmit de C.E.C.C.A.R



de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
CECCARmodel contractprestari servicii contabilecorpul expertilor contabili


Data aparitiei: 31 Octombrie 2012

Votati articolul "ContaUtil: Model contract prestari servicii contabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X