email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Stampila devine istorie de la 1 iulie 2015

Stampila1 iulie 2015inspectiile ANAFcodul fiscalmediul de afacericapitalul social

Reprezentantii mediului de afaceri continua sa ceara aplicarea unor masuri de simplificare a modului in care functioneaza procedurile fiscale si cer reguli mai simple cand vine vorba de Codul fiscal.

In acest context, Ministerul Finantelor Publice a promis eliminarea stampilei incepand cu 1 iulie 2015.

"Odata cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperita. Cred ca pasul logic urmator ar fi cel al simplificarii administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de stampila? (...) Nu stiu daca ne putem imagina o Romanie fara stampila, dar e deja o realitate in Republica Moldova. Ne-a luat-o inainte, de trei luni au aceasta reglementare, au scos stampila. Cred ca mai sunt doua tari in Uniunea Europeana in acest caz: Romania si Bulgaria", a declarat marti Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, informeaza Capital.ro.

Aceeasi sursa informeaza ca omul de afaceri Marius Ghenea a declarat ca in multe tari ale Uniunii Europene "oamenii nu stiu ce e aia stampila".

Totodata, Florin Jianu a semnalat ca sunt in continuare necesare noi modificari referitoare la capitalul social al unei firme, suma de 200 lei fiind prea mica.


"Cred ca trebuie sa avem o economie moderna, in care sa intri in economie sa te coste un euro, dupa care, prin lege, sa se impuna obligativitatea ca nivelul capitalului social sa fie legat de cifra de afaceri. E foarte simplu de facut acest lucru. Nu mai vorbim de infiintare. Daca in Marea Britanie sau alte tari este posibila infiintarea unei firme in zece minute, cred ca in era digitala e posibila aceasta infiintare si la noi", a mai adaugat acesta, potrivit Agerpres.

Pe aceasta tema au fost deja loc intalniri cu ministrul Finantelor Publice, fiind asteptate propuneri de simplificare a reglementarilor actuale.

In aceasta privinta, potrivit Capital.ro, Dragos Anastasiu, președintele TUI Travel Center, a declarat:

"Sunt multe exemple, pe fiecare domeniu in parte. Va dau un exemplu: conditionarea unei autorizatii de construire de acordul vecinului - e o nenorocire in Romania, pentru ca nimeni nu da acordul decat conditionat cu diverse facilitati".

Acesta a amintit si ca inspectiile ANAF ar trebui simplificate si anuntate din timp adaugand ca "durata controalelor in Romania la contribuabilii mari este in medie de 272 de zile, pe cand in alte tari europene este la jumatate".

 


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Stampila1 iulie 2015inspectiile ANAFcodul fiscalmediul de afacericapitalul social


Data aparitiei: 26 Mai 2015

Votati articolul "Stampila devine istorie de la 1 iulie 2015":
Rating:

Nota: 3.77 din 5 din 196 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X