Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite | Studii de caz

Operatiuni privind casa de marcat. Nelamuriri privind soldul Registrului de casa

Data aparitiei: 03 Iulie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
case de marcatregistru de casasold registruoperatiuni casa de marcat

In analiza urmatoare, pornim de la o societate dotata cu o casa de marcat electronica fiscala. La inchiderea zilei se listeaza RAPORTUL ZILNIC in care apar informatii referitoare la totalul incasarilor, numerar in sertar etc.

1. MONETARUL mai este un document care trebuie intocmit obligatoriu seara la inchidere?

2. A doua zi dimineata la deschiderea casei de marcat banii ramasi de seara trebuie inregistrati in casa de marcat?

3. Soldul din registrul de casa trebuie sa fie egal cu numerarul in sertar care apare in RAPORTUL ZILNIC (in conditiile in care in ziua respectiva avem depuneri sau retrageri numerar de la banca)?


1) Nu mai este obligatorie intocmirea monetarului. In situatia in care utilizati casa de marcat , nu aveti obligatia sa intocmiti si monetar.
 
2) Conform art. 4, alin. (7) din OG 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare "(7) pe langa datele definite la alin. (6) si urmatoarele date: numarul de bonuri fiscale care au inscris codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului, valoarea totala a acestora, total taxa pe valoarea adaugata aferenta, identificatorul jurnalului electronic, numarul si valoarea reducerilor, anularilor, sume de serviciu, precum si sumele rezultate pentru fiecare mijloc de plata utilizat.

Sumele de serviciu reprezinta sumele de bani utilizate pentru plata restului catre client, puse la dispozitia operatorului aparatului de marcat electronic fiscal la inceputul fiecarei zile de lucru. Acestea se regasesc in soldul contului de casa si, de asemenea, in soldul de la sfarsitul zilei de lucru."

Prin urmare, pentru sumele de serviciu se foloseste un cod distinct. La inceputul fiecarei zile se inregistreaza aceste sume de serviciu ca o incasare, iar seara se inregistrareaza o iesire (plata) din casa de marcat.
 


3) Daca intocmiti Registrul de casa trebuie sa inregistrati atat incasarile (din casa de marcat, retregerile numerar de la banca, etc) precum si platile (depunerui numerar, plati furnizori, avansuri spre decontare, etc). Prin urmare soldul din Registrul de casa trebuie sa reflecte suma in numerar existente in casierie.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu, consultant fiscal, expert contabil si auditor financiar

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X