Noul ministru al Finantelor Publice, Anca Paliu Dragu, votata in unanimitate, a oferit recent mai mute raspunsuri la intrebarile parlamentarilor, atingand astfel mai multe subiecte care vizau investitiile, situatia economica a Romaniei, regimul redeventelor, conformarea voluntara sau insolventa persoanelor fizice.
Puteti vedea aici toate cele noua raspunsuri date de noul ministru de finante.
In ce priveste noul Cod fiscal, valabil incepand cu 1 ianuarie 2016, in cadrul cadrul audierilor din Comisiile reunite de buget-finante din Parlament, Anca Paliu Dragu a precizat, raspunzand unor intrebari din partea parlamentarilor, ca va implementa toate masurile din noul Cod Fiscal si va aplica toate cresterile salariale in domeniul bugetar, asa cum au fost aprobate de Parlament. Ministrul desemnat al finantelor a primit aviz favorabil in unanimitate.
"Prioritate mea este aceea de a asigura predictibiliate. Ar fi neserios sa modificam un Cod Fiscal care a fost atat de intens dezbatut. Ar fi incorect sa ignoram acest Cod Fiscal. Da, vom continua implementarea tuturor masurilor din Codul Fiscal", a deckarat Paliu Dragu, intrebata daca va aplica toate masurile din noul Cod Fiscal, potrivit HotNews.ro.
De asemenea, amintind si ca va pastra cresterile salariale anuntate, a declarat ca noul Cod fiscal "se aplica asa cum este in acest moment".
In ce priveste proiectul de buget, noul ministru de finante, citat de sursa amintita mai sus, a precizat:
"Acest proiect de buget va trebui sa fie realizat luand in considerare cadrul fiscal existent. De aceea, toate aceste masuri trebuie sa existe in buget. Cu toate acestea, vrem sa aducem acest deficit bugetar sub 3% din PIB. Consider ca acest deficit bugetar este si finantabil. Orice masura de modificare a celor existente nu ar fi un mesaj bun pentru mediul de afaceri".
Referitor la un posibil nou acord cu FMI, aceasta a fost opinia noului ministru:
"FMI ofera asistenta tehnica si sprijin financiar in special pentru tarile aflate in situatii dificile. FMI nu are un instrument care sa ne intereseze in acest moment. Acum avem nevoie de un plan serios de reforme care sa sigure continuarea cresterii economice, pe baze sustenabile. De aceea un acord cu FMI ar fi specific unei alte economii, nu economiei romanesti".
De asemenea, Anca Paliu Dragu a amintit ca este necesara cresterea gradului de conformare voluntara prin plasarea contribuabilului in centrul sistemului si prin transparentizarea procesului de guvernare.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Alte aspecte importante tin de asigurarea predictibilitatii fiscale, cresterea investitiilor si un program de reforme structurale.