Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Proiectul de expunere al standardului international de raportare financiara propus pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM)

Data actualizarii: 18 Septembrie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
standard internationalimm

PROIECTUL DE EXPUNERE AL STANDARDULUI INTERNATIONAL DE RAPORTARE FINANCIARA PROPUS PENTRU INTREPRINDERILE MICI SI MIJLOCII (IMM)

Consiliul pentru Standarde Internationale de Contabilitate (IASB) a publicat Proiectul de Expunere al Standardului International de Raportare Financiara propus pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Acesta are caracter orientativ inainte de emiterea ca IFRS.

Comentariile la acest proiect-cadru trebuie inaintate in scris astfel incat sa fie receptionate nu mai tarziu de 1 Octombrie 2007.

IASB se concentreaza asupra tipurilor de tranzactii si altor evenimente si conditii care se intalnesc, de obicei, in cazul IMM-urilor cu aproximativ 50 de angajati. Pentru astfel de entitati, IFRS-ul propus se doreste a fi un document de sine-statator, cu trimiteri la IFRS-urile complete.

Proiectul de IFRS pentru IMM a fost elaborat prin:

a) extragerea conceptelor fundamentale din Cadrul general al IFRS, a principiilor si indrumarilor obligatorii din corpul complet de standarde (inclusiv Interpretarile) si

b) analiza modificarilor care sunt adecvate in lumina necesitatilor utilizatorilor si a consideratiilor cost-beneficiu.

Proiectul IFRS pentru IMM este insotit de unele indrumari pentru implementare, in special de un set complet de situatii financiare ilustrative si o lista de verificare. O mare parte din indrumarile care se regasesc in IFRS –urile complete nu sunt incluse. In consecinta, pot fi necesare indrumari suplimentare, ajustate special in functie de necesitatile IMM-urilor care aplica IFRS-urile propuse.

Consiliul preconizeaza sa publice un proiect de expunere complet care sa cuprinda amendamentele propuse la IFRS pentru IMM aproximativ o data pe an. In elaborarea unor astfel de proiecte de expunere, Consiliul preconizeaza sa analizeze IFRS-uri noi si amendate care au fost adoptate in anii anteriori, precum si aspecte specifice care au fost aduse in atentia sa cu privire la posibilele amendamente la IFRS pentru IMM. In aceste cazuri, Consiliul poate identifica o problema pentru care amendarea IFRS pentru IMM poate necesita sa fie considerata mai devreme decat ciclul normal de doi ani.

Proiectul de IFRS pentru IMM-uri este organizat pe teme, cu fiecare tema prezentata intr-o sectiune numerotata separat. Referintele la paragrafe sunt identificate prin numarul sectiunii, urmat de virgula, urmata de numarul paragrafului. Referintele la IFRS-uri sunt identificate prin numele integral si numarul IFRS-ului.

IFRS-ul pentru IMM-uri este conceput in scopul utilizarii de catre entitatile mici si mijlocii (MM-uri). IMM-urile sunt intreprinderile care:

(a) nu au responsabilitate publica si

(b) publica situatii financiare cu scop general pentru utilizatorii externi.

Exemplele de utilizatori externi includ proprietarii care nu sunt implicati in conducerea activitatii, creditorii existenti si potentiali precum si agentiile de rating.

O entitate are responsabilitate publica daca:

(a) a inaintat sau este in curs de a inainta situatiile sale financiare catre o comisie de titluri de valoare sau catre un alt organism de reglementare in scopul emiterii oricarei clase de instrumente pe o piata publica; sau

(b) detine active in calitate fiduciara pentru un grup extern cum ar fi o banca, o societate de asigurare, un broker/dealer de titluri de valoare, un fond de pensii, un fond mutual de investitii sau o societate bancara de investitii.

Proiectul de expunere al standardului international de raportare financiara propus de IASB pentru intreprinderile mici si mijlocii aduce in prim plan aspecte generale cu privire la: aria de aplicabilitate; concepte si principii generale; prezentarea situatiei financiare; bilantul; contul de profit si pierdere; situatia modificarilor capitalurilor proprii si situatia; venitului si a rezultatului reportat; situatia fluxurilor de trezorerie; notele la situatiile financiare; situatii financiare individuale si consolidate; politici contabile, estimari si erori; active financiare si datorii financiare; stocuri; investitii in entitati associate; investitii in asocierile in participatie; investitii imobiliare; imobilizari corporale; imobilizarile necorporale, altele decat fondul commercial; combinari de intreprinderi si fondul commercial; contracte de leasing; provizioane si contingente; capitalul propriu; venit; subventii guvernamentale; costurile indatorarii; plata pe baza de actiuni; deprecierea activelor nefinanciare; beneficiile angajatilor; impozitul pe profit; raportarea financiara in economiile iperiflationiste; conversia valutara; raportarea pe segmente;evenimente ulterioare sfarsitului perioadei de raportare; prezentarea informatiilor privind partile afiliate; rezultate pe actiune; industrii specializate; operatiuni intrerupte si active detinute pentru vanzare; raportarea financiara interimara.

Textul complet al proiectul de expunere al standardului international de raportare financiara, elaborat de IASB si expus publicului larg pentru dezbateri si observatii, pentru intreprinderile mici si mijlocii a fost tradus in limba romana de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X