email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF raspunde: sesiune online despre inregistrarea persoanelor fizice in SPV

ANAF raspunde: sesiune online despre inregistrarea persoanelor fizice in SPV
anafspatiul privat virtuald212pfa

ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala) a organizat, in data de 4 aprilie, o sesiune de asistenta online cu tema “Inregistrarea persoanelor fizice in spatiul privat virtual”. Despre acest subiect s-a mai discutat si in data de 21 martie (detalii aici >>), insa s-a considerat ca este necesar sa se revina asupra lui, avand in vedere numeroasele modificari ce au avut loc in ultima perioada.
 

Cititi in continuare care au fost cele mai interesante intrebari adresate specialistilor ANAF si ce explicatii au oferit acestia pentru a veni in sprijinul contribuabililor – persoane fizice.


Inregistrarea persoanelor fizice in SPV
 

1. Intrebare: S-a rezolvat problema de comunicare a actelor in ceea ce priveste SPV-urile persoanelor fizice care se inregistreaza cu o adresa de e-mail din domeniul yahoo? Sau, in continuare, recomandati ca inregistrarea sa se faca cu o alta adresa de e-mail decat cea din yahoo?
 

Raspuns ANAF

Va informam ca, din cauza unor dificultati de ordin tehnic, domeniul Yahoo nu accepta e-mail-urile transmise de serverele Ministerului Finantelor Publice. In aceasta situatie, exista posibilitatea ca mesajele trimise catre domeniul Yahoo sa nu ajunga la destinatar sau sa ajunga cu intarziere. Din acest motiv, se recomanda ca in relatia cu Ministerul Finantelor Publice - Agentia Nationala de Administrare Fiscala, sa se utilizeze o adresa de e-mail care sa contina un alt domeniu decat Yahoo.


2. Intrebare: De fiecare data cand accesez SPV persoana fizica trebuie sa astept sa primesc pe adresa de mail un cod de siguranta,valabil 300 de secunde, ce trebuie introdus apoi. Am trimis o sesizare colegilor dvs.de la serv."Asistenta tehnica servicii informatice" si acestia mi-au raspuns ca aceasta este procedura si ca se trimite acel cod unic la fiecare autentificare. Nu se poate renunta la aceasta si accesul sa se faca DOAR pe baza parolei? 


 

Raspuns ANAF

O parola unica (OTP) este o parola valabila pentru o singura sesiune de conectare, pe un sistem informatic. OTP-urile evita o serie de deficiente asociate autentificarii traditionale (statice) bazate pe parola, garantand ca parola unica o detine doar persoana titular de cont.

Cel mai important avantaj al OTP-urilor este ca, spre deosebire de parolele statice, nu sunt vulnerabile la atacuri. Aceasta inseamna ca un potential intrus care reuseste sa inregistreze un OTP care a fost deja utilizat pentru a intra intr-un serviciu informatic, sau pentru a efectua o tranzactie, nu va putea sa-l utilizeze, deoarece nu va mai fi valabil. Un al doilea avantaj major este ca un utilizator care utilizeaza aceeasi parola (sau o parola similara) pentru mai multe sisteme nu este vulnerabil la toate, daca parola pentru una dintre acestea este obtinuta de un atacator. Un numar de sisteme OTP urmaresc, de asemenea, sa se asigure ca o sesiune nu poate fi usor interceptata sau imitata fara cunoasterea datelor imprevizibile create in timpul sesiunii anterioare, reducand astfel suprafata atacului.
 

3. Intrebare: Care sunt pasii prin care o persoana fizica isi poate crea SPV?
 

Raspuns ANAF

Pentru a va crea cont in Spatiul Privat Virtual este necesar sa accesati site-ul nostru, la urmatorul link: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/. In sectiunea ,,Persoane fizice," rubrica ,,Inregistrare utilizatori"  veti completa toate datele solicitate de formularul web. Acest serviciu permite inregistrarea in sistem a persoanelor fizice, prin autentificarea cu credentiale de tip user/parola, insotite de coduri de autentificare de unica folosinta OTP sau pe baza certificatului digital calificat. Toti pasii necesari inregistrarii in SPV sunt descrisi in instructiunile ce sunt disponibile pe site-ul nostru si pot fi vizualizate la urmatoarele linkuri:

https://static.anaf.ro/.../Info.../Tutorial_SPV_19092016.pdf si https://static.anaf.ro/.../Instructiuni_utilizareSPV_PJ.pdf


4. Intrebare: Cum se poate accesa prin SPV situatia platilor unei persoane fizice?
 

Raspuns ANAF

Prin intermediul SPV se poate solicita „Nota obligatiilor de plata” sau ”Situatia obligatiilor de plata”. Pentru obtinerea unui document se acceseaza meniul ”Solicitari - Informatii” si se alege tipul de document dorit.


5. Intrebare: Spatiul Privat Virtual nu contine in sectiunea declaratii – D212. Cum se procedeaza in cazul unei Pfa nou infiintate, care are obligatia depunerii in 30 de zile si doreste sa beneficieze de bonificatie prin depunerea acesteia online? Cand se va introduce?
 

Raspuns ANAF

Formatul electronic al formularului este in curs de realizare.

 

6.  Intrebare: Informatia obtinuta din SPV este identica cu cea obtinuta in aceeasi zi din fisa aceleiasi persoane, la ghiseu respectiv daca exista un decalaj in timp provenit din actualizari care nu se fac automat? Daca exista un asemenea decalaj, care este decalajul maxim (zile, luni)?
 

Raspuns ANAF

Modul de actualizare a datelor disponibile in serviciul „Spatiul Privat Virtual” este urmatorul:

- Zilnic pentru deciziile de impunere si pentru platile efectuate si incarcate in sistemul informatic;
- Saptamanal pentru informatiile disponibile in documentul „Nota obligatiilor de plata”;
- Lunar pentru informatiile disponibile in documentul „Obligatii de plata” (in data de 10 a fiecarei luni).

 

Sursa: Facebook.com


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafspatiul privat virtuald212pfa


Data aparitiei: 05 Aprilie 2018
Ultima actualizare: 01 Mai 2018

Votati articolul "ANAF raspunde: sesiune online despre inregistrarea persoanelor fizice in SPV":
Rating:

Nota: 4.58 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X