email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Premierul Dancila are cerinte ferme pentru MFP. Ce i-a cerut lui Teodorovici cat mai curand

Premierul Dancila are cerinte ferme pentru MFP. Ce i-a cerut lui Teodorovici cat mai curand
guvernmfpcontributii asigurari socialetva

Premierul Viorica Dancila a solicitat ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, sa elaboreze  un proiect de act normativ care  sa ajusteze unele prevederi legale in raport cu situatia existenta si sa introduca mecanisme corective pentru asigurarea unui tratament corect si echitabil al contribuabililor, de natura sa contribuie la cresterea atractivitatii mediului de afaceri din Romania, potrivit unui comunicat de presa publicat pe site-ul gov.ro.

 

Principalele prevederi ale proiectului de act normativ care va fi pus in dezbatere publica de catre MFP sunt urmatoarele:

 

  •  Pana la finele anului, unitatile administrativ-teritoriale pot solicita imprumuturi, in limita a 450.000 mii lei, pentru finantarea furnizarii energiei termice in sezonul rece. Unitatile administrativ-teritoriale pot contracta imprumuturile numai cu avizul Comisiei de autorizare a imprumuturilor locale, si numai daca la data depunerii documentatiei nu prezinta restante la imprumuturile contractate anterior din venituri din privatizare. Documentele in vederea contractarii imprumutului se depun pana la data de 29 noiembrie 2018 la directiile generale regionale ale finantelor publice/administratiile judetene ale finantelor publice.
     
  • Aplicarea unui tratament fiscal unitar pentru sumele inregistrate conform reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara ca baza a contabilitatii, cu exceptia sumelor care provin din actualizarea cu rata inflatiei.
     
  •  Includerea contribuabililor care realizeaza venituri impuse pe baza normelor anuale de venit sau pe baza castigului net anual, in categoria celor care beneficiaza de bonificatie la plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale.
     
  •  Extinderea aplicarii cotei reduse de TVA de 5% pentru:

− cazarea la hotel, inclusiv camping;
− serviciile de restaurant si de catering, cu exceptia bauturilor alcoolice, altele decat berea;
− utilizarea facilitatilor sportive;
− accesul parcuri de distractii si parcuri recreative.

  •  Se stabileste 15 martie 2019 drept termen de plata pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate, pentru diferentele de impozit si/sau contributii ramase de achitat stabilite prin decizii de impunere anuala pentru perioada 2014-2017. Pentru plata cu anticipatie a sumelor stabilite prin deciziile de impunere anuala, care au in vedere definitivarea impozitului anual pe veniturile realizate de persoanele fizice in anul 2017 si definitivarea contributiei de asigurari sociale datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2016-2017, se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pana la 15 decembrie 2018, inclusiv. De asemenea, se stabileste 30 iunie 2019 drept termen de plata pentru contributia de asigurari sociale de sanatate stabilite prin decizii de impunere anuala pentru definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice pentru perioada 2014-2017. Pentru plata cu anticipatie a sumelor stabilite prin decizie de impunere ce au in vedere definitivarea contributiei de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017, se acorda o bonificatie de 10% din aceste sume, daca sunt platite integral pana la 31 martie 2019, inclusiv, anunta sursa mai sus amintita.

 

  •  Introducerea unor prevederi prin care  Ministerul Finantelor Publice, in de furnizor de ajutor de stat, la emiterea angajamentelor legale sa poata utiliza disponibilul de credite bugetare pe intreaga perioada de valabilitate a schemelor de ajutor de stat si nu doar pe perioada  acoperita prin legile bugetare anuale, respectiv anul curent si 3 ani ulteriori.
     
  •  Anual, pana la 15 august, unitatile/subdiviziunile administrativ-teritoriale au obligatia sa notifice Comisia de autorizare a imprumuturilor locale din cadrul MFP referitor la sumele autorizate pentru anul in curs, sumele autorizate care vor fi trase pana la sfarsitul anului, sumele autorizate ca trageri pentru anul in curs care sunt disponibilizate si reprogramarea tragerilor pentru anii urmatori.  In cazul nerespectarii acestei obligatii, CAIL anuleaza sumele autorizate ca trageri pentru anul in curs si netrase pana la data de 31 august. In 2018, termenele precizate anterior sunt 15 si 31 octombrie 2018.

de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
guvernmfpcontributii asigurari socialetva


Data aparitiei: 01 Octombrie 2018

Votati articolul "Premierul Dancila are cerinte ferme pentru MFP. Ce i-a cerut lui Teodorovici cat mai curand":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X