email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Decizie UE: Publicatiile electronice ar putea avea cota redusa de TVA

Decizie UE: Publicatiile electronice ar putea avea cota redusa de TVA
tva redusdirectiva europeanacota de tva

Reunit la Luxemburg in data de 6 noiembrie 2018, Consiliul pentru Afaceri Economice si Financiare al Uniunii Europene a adoptat o directiva care permite alinierea normelor privind TVA pentru publicatiile electronice si pe suport fizic. De acum inainte, statele membre vor avea posibilitatea de a aplica cote de TVA reduse, foarte reduse sau cote zero inclusiv pentru publicatiile electronice, anunta consilium.europa.eu.

Adoptarea directivei privind publicatiile electronice are loc ca urmare a acordului politic la care a ajuns Consiliul in data de 2 octombrie. Aceasta creeaza pentru statele membre posibilitatea de a prevedea cote reduse de TVA in legislatia nationala.

In cadrul normelor actuale in materie de TVA (Directiva 2006/112/CE), serviciile prestate electronic sunt impozitate la cota standard de TVA, si anume minimum 15%, in timp ce publicatiile pe suport fizic pot beneficia de cote diferite.

Pentru publicatiile pe suport fizic (carti, ziare si periodice), statele membre au in prezent posibilitatea de a aplica o cota „redusa” de TVA, de minimum 5%. Pentru unele state membre, s-a autorizat aplicarea de cote foarte reduse de TVA (sub 5%) sau cote zero (care implica deductibilitatea TVA-ului). In prezent, in tara noastra, TVA la cartile tiparite este 5%, iar TVA pentru cartile electronice este 19%.

Directiva va permite statelor membre care doresc acest lucru sa aplice cote reduse de TVA si pentru publicatiile electronice. Cotele foarte reduse si cotele zero vor fi permise doar in cazul statelor membre care le aplica in prezent pentru publicatiile pe suport fizic.

Noile norme se vor aplica cu titlu temporar, in asteptarea introducerii unui nou sistem de TVA (sistemul „definitiv”). Comisia a formulat propuneri privind noul sistem, care ar permite un grad mai mare de flexibilitatedecat in prezent pentru statele membre in ceea ce priveste stabilirea cotelor de TVA.



Consultati varianta adoptata a directivei AICI. >>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tva redusdirectiva europeanacota de tva


Data aparitiei: 13 Noiembrie 2018

Votati articolul "Decizie UE: Publicatiile electronice ar putea avea cota redusa de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X