email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie
vouchere de vacantaanatagentii de turism

Valoarea voucherelor de vacanta a crescut la 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie, o suma de 8,4 ori mai mare fata de cea de anul trecut. In primele 10 luni ale anului au fost emise 23,2 milioane de vouchere de vacanta pe hartie si suport electronic, potrivit unui comunicat al ANAT, asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania.

Potrivit estimarilor ANAT, potentialul pietei este de 372 de milioane de euro numai in acest an, suma reprezentand acordarea voucherelor de vacanta in valoare de 1.450 de lei/persoana celor 1,2 milioane de angajati in sistemul public.

In luna octombrie au fost emise un numar de 1,2 milioane de vouchere, atat pe hartie cat si pe suport electronic, in valoare de 14 milioane de euro, o suma dubla fata de luna septembrie. Octombrie a fost si luna cu cele mai multe vouchere pe suport electronic emise, comparativ cu celelalte luni ale anului, si anume un numar de 352.469, de 4,5 ori mai mare fata de intreg anul 2017.
Potrivit statisticilor ANAT, iunie ramane luna cu cea mai mare valoare a voucherelor emise in 2018, si anume 125 de milioane de euro.

“Se vad roadele folosirii voucherelor de vacanta in acest an. Zonele turistice populare, dar si cele mai putin frecventate in anii anteriori, au inregistrat un trafic ridicat. 2018 a fost anul in care pachetele de vacanta in Romania realizate de agentiile de turism s-au vandut cu rapiditate nu numai in timpul verii, ci si pentru sarbatorile de iarna. Agentii de turism i-au indrumat pe detinatorii de vouchere de vacanta sa aleaga cea mai buna optiune pentru ei”, declara Nicolae Demetriade, presedinte ANAT.

In primul semestru al anului, numarul turistilor a crescut cu 4,1%, potrivit Institutului National de Statistica. Un alt efect al folosirii voucherelor de vacanta a fost cresterea cererilor de autorizare din partea unitatilor de cazare cu 10% in acest an.



ANAT mentioneaza faptul ca apreciaza decizia Guvernului de prelungire a programului cu inca doi ani, pana la 31 decembrie 2020, in cazul personalului din sistemul public, sumele de ordinul sutelor de milioane de euro care intra anual in industria turismului contribuind dovedit la cresterea domeniului si a economiei. Pentru activitatea agentiilor de turism, a unitatilor de cazare si alimentatie publica, masura de acordarea a voucherelor de vacanta este una dintre cele mai bune aprobate de guvern in ultimul timp.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
vouchere de vacantaanatagentii de turism


Data aparitiei: 12 Decembrie 2018

Votati articolul "ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 244 de milioane de euro, la finalul lunii octombrie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X