Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

2600 de companii sunt afectate! Ce se intampla daca NU depun cererea pana la termenul limita

Ultima actualizare: 29 Octombrie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2600 de companii sunt afectate! Ce se intampla daca NU depun cererea pana la termenul limita
facilitati fiscakeog nr. 62019datoriiinsolventa

LATER EDIT 2600 de companii care au datorii la bugetul de stat, adica debitorii eligibili, pot beneficia de facilitati fiscale acordate in functie de valoarea obligatiilor bugetare datorate. Insa beneficiile oferite prin Ordonanta Guvernului 6/2019 (Monitorul Oficial nr. 648 din 5 august 2019) pot fi accesate doar prin intocmirea unui plan de restructurare a afacerii, care trebuie depus in maxim 6 luni de la intrarea in vigoare a actului normativ.
 

Asadar, un prim pas pentru a cere esalonarea datoriilor la stat, astfel incat firmele sa evite insolventa, este depunerea unei cereri la ANAF pana la termenul limita de 31 octombrie (potrivit ultimei modificari). Vestea buna este ca Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, majorarea cu o luna a termenului de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare de la 30 septembrie 2019 la 31 octombrie 2019.

 

Dupa aceea urmeaza depunerea planului de restructurare pana la data de 20 februarie 2020. Daca debitorii eligibili nu fac aceasta actiune, atunci ANAF are la dispozitie un termen de 60 de zile pentru face o analiza si apoi pentru a cere deschiderea procedurii de insolventa.

ANAF se va implica si pe parcursul derularii planului pentru a supraveghea toate masurile incluse in plan, nu doar pe acelea referitoare la plata datoriilor.
 

DE RETINUT!

Solicitarea de restructurare, impreuna cu planul de restructurare si testul creditorului privat prudent, se poate depune la ANAF in termen de 6 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei.


Cine poate beneficia de facilitatile Ordonantei Guvernului nr. 6/2019?

 • Persoane juridice, persoane fizice sau entitati fara personalitate juridica cu datorii restante la 31.12.2018 mai mici de un milion de lei

• Persoane fizice sau entitati fara personalitate juridica, unitati administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti, precum si institutiile publice cu datorii restante la 31.12.2018 mai mari de un milion de lei.
 

 V-am prezentat pe larg, intr-un articol anterior, care sunt conditiile care trebuie indeplinite pentru anularea accesoriilor, dar si ce procedura trebuie urmata pentru a beneficia de facilitati.

 






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X