email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori, cel mai bun instrument pentru productivitate poate fi o simplă... agenda

Uneori, cel mai bun instrument pentru productivitate poate fi o simplă... agenda
agendaproiecteproductivitateorganizare

De-a lungul anilor au aparut numeroase instrumente pentru productivitate, de la notite, la calendare, agende si pana la aplicatii sau chiar softuri profesionale complicate. Toate, cu acelasi rol: sa te ajute sa iti urmaresti toate proiectele, obiectivele, sarcinile, angajamentele sau listele. Fiecare dintre aceste instrumente are avantajele si dezavantajele sale.

Am putea pleda pentru aplicatiile de mobil. De ce nu, pana la urma? Sunt eficiente, simple de folosit, au interfete atragatoare si intuitive. Si atunci care ar putea fi dezavantajul lor? In primul rand, astfel de aplicatii depind 100% de bateria telefonului tau. In al doilea rand, este foarte posibil ca tot ceea ce ai notat sau setat sa se piarda dintr-o simpla eroare sau nesincronizare a contului. Insa cel mai mare dezavantaj tine de faptul ca trebuie sa te opresti din lucru, sa scoti telefonul si sa lucrezi pe el. Iar telefoanele sau tabletele sunt cei mai mari inamici ai productivitatii.

O solutie mult mai buna este sa revii la un sistem dovedit ani la randul: hartia si pixul. Functioneaza mereu, nu te sustrage de la ceea ce ai de facut si, nu in ultimul rand, este o solutie eleganta si apreciata. Bineinteles, exista si aici dezavantaje, iar cel mai mare poate fi riscul pierderii. Insa o persoana organizata poate diminua acest risc. Cum noul an se apropie cu repeziciune, aceasta ar putea fi ocazia perfecta sa alegi un model potrivit de agenda pentru birou. Iar selectia de agende 2020 este, din fericire, foarte bogata.

 De ce functioneaza sistemul clasic al agendei de birou?

Exista o multime de lucruri pe care hartia nu le are, comparativ cu instrumentele digitale. La o enumerare rapida putem gasi: cautarea, sistemul de copiere-lipire, organizarea dinamica a textelor si sarcinilor, schimbarea rapida a listelor, remindere si multe altele. Exista un grad de flexibilitate atat de mare incat am putea fi tentati sa oprim aici acest articol. Dar nu. Pentru ca, asa cum am spus, flexibilitatea enorma, optiunile nelimitate si toate avantajele instrumentelor digitale pot veni la pachet cu un aspect nedorit: lipsa de productivitate.

Si, chiar daca pare contrar bunului simt, putem afirma cu tarie ca aplicatiile digitale nu sunt cu mult mai rapide decat o agenda. Pentru a crea un proiect, o sarcina sau o lista, pe mobil sau laptop, s-ar putea sa fie nevoie sa activezi optiuni, sa creezi liste noi, sa atribui anumiti parametri si tot asa. In cazul unei agende, tot ce trebuie sa faci e sa o deschizi si sa notezi in ea ceea ce doresti. Si apoi poti scrie pe langa, poti incercui, poti taia, poti face rapid scheme si grafice (si nu, nu spuneti ca schemele se pot face la fel de rapid in aplicatii), poti chiar sa desenezi daca vrei.

 Cum sa folosesti o agenda la potentialul ei maxim

Agendele sunt simplu de folosit, dar profesionistii adevarati le combina flexibilitatea cu avantajele unui sistem de productivitate, rezultand un instrument personalizat 100% si aproape imbatabil. De exemplu, o agenda pe care sa aplici sistemul GTD (Getting Things Done) sau o agenda de tip bullet journal sau chiar una de tipul full focus pot fi instrumente perfect pliate pe nevoile tale de organizare la birou. Iar hartia este nemaipomenita pentru ca te ajuta sa identifici exact ceea ce ai nevoie si sa te concentrezi mai mult pe organizare si verificarea itemilor din liste decat sa ai grija la cum salvezi un task intr-o aplicatie sau ce structura sa alegi pentru un proiect mai complex creat intr-un instrument digital.

Exista o multime de oameni mai productivi cu o agenda si un pix decat cu aplicatii precum OmniFocus, Trello, Asana, Todoist si multe altele, folosite pe mobil, laptop sau tablete. Ar mai fi util de spus ca scrisul clasic ajuta foarte mult si la sedimentarea informatiei, comparativ cu folosirea unei tastaturi.


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
agendaproiecteproductivitateorganizare


Data aparitiei: 03 Decembrie 2019

Votati articolul "Uneori, cel mai bun instrument pentru productivitate poate fi o simplă... agenda":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X