email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

50 de spete contabile in contextul creat de coronavirus. Cum interpretezi CORECT noua legislatie fiscala?

50 de spete contabile in contextul creat de coronavirus. Cum interpretezi CORECT noua legislatie fiscala?
somaj tehnicanafcontroalelegislatie

Avalansa de modificari fiscale pornita in contextul pandemiei de coronavirus pune reale dificultati chiar si expertilor. Ordonantele de Urgenta emise de Guvern recent prezinta neclaritati si sunt greu de aplicat in multe situatii. 


Din pacate, firmele s-au trezit puse in fata unei mari provocari cu care nu s-au mai confruntat pana acum, un cadru legislativ complet nou, greu de interpretat. Desi este bine intentionat in esenta, are prevederi insuficiente pentru multitudinea de situatii particulare care au aparut instantaneu. 

Declaratii, facilitati fiscale, contributii, indemnizatii, deduceri fiscale, sponsorizari, documente de completat – toate aceste teme au afectat dintr-o data activitatea companiilor, sporind confuzia si dovedind inca o data ce diferenta enorma este intre teorie si practica. Dar in tot haosul legislativ creat de noul tip de coronavirus exista si o veste buna. Ne putem baza pe sprijinul celor mai buni specialisti din domeniul fiscal-contabil.
 

Cei mai buni experti din Romania au selectat 50 de intrebari reprezentative pentru dificultatile cu care se confrunta contabilii in aceste zile. Si le-au rezolvat cu profesionalism, coroborand excelent prevederile noilor OUG-uri cu prevederile deja existente in Codul fiscal si in alte acte normative in vigoare. Am elaborat un ghid complet care sprijina orice contabil in aceasta perioada delicata: Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE

Lucrarea online va ofera exact ceea ce aveti nevoie acum: solutii sigure, corecte, pe care sa va puteti baza

Nu este momentul sa actionati gresit! Fiecare pas pe care il faceti trebuie sa fie bine analizat. Starea de urgenta se va incheia, lucrurile vor reveni la un moment dat la normal si ANAF si alte institutii vor demara controale pentru a verifica daca ati procedat corect.

Spre exemplu, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat zilele trecute ca dupa incheierea crizei vor avea loc verificari la firmele care beneficiaza de somaj tehnic. Cu banii publici nu este de glumit!

De ce sa riscati sa vi se descopere nereguli si sa fiti obligat sa returnati banii primiti de la Stat pentru indemnizatiile de somaj tehnic? De ce sa riscati penalitati dure sau chiar sanctiuni penale? Folositi solutiile corecte prezentate in lucrarea online Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE! 
 

Iata cateva spete dezbatute in lucrarea noastra! Atentie, acestea pot fi si problemele dvs.! 
 

Speta 1

O societate comerciala platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, cu activitate in domeniul asigurarilor, neinregistrata in scopuri de TVA, achizitioneaza de la o croitorie masti chirurgicale in valoare de 5.000 de lei, urmand ca acestea sa fie donate catre un spital, in contextul actual. Imi puteti atasa o monografie cu contabila cu operatiunile ce au loc? As dori o monografie si pentru inregistrarea deducerii fiscale care se scade din sumele aferente impozitului pe venit. 
 

Speta 2

Societatea noastra face o sponsorizare catre un spital in aceasta perioada cu anumite produse finite fabricate de noi. Valoarea sponsorizarii este in suma de 100.000 de lei care reprezinta valoarea bunurilor donate la pret de vanzare. Costul de productie al bunurilor donate este de 40.000 lei. Valoarea de sponsorizare trecuta in contract este de 100.000 de lei. Eu scot din gestiune bunurile  prin nota 6582 = 345 cu 40.000 lei. Cum inregistrez eu in contabilitate diferenta de 60.000 de lei pe sponsorizare? 


Speta 3

Daca administratorul firmei intentioneaza sa trimita salariatii in somaj tehnic, ce impozit si contributii se platesc pentru indemnizatie? Beneficiaza firma sau salariatii de vreo facilitate privind impozitul sau contributiile? 


Speta 4

In cazul in care o microintreprindere are un angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata sau determinata de 12 luni, dar cu timp partial de 2 ore, ce procent de impozit pe venit aplica?  
 

Speta 5

Suntem un service auto cu 11 angajati. Deocamdata ne desfasuram activitatea in mod normal, dar este evident ca numarul de clienti a scazut. N-am vrea sa trimitem oamenii acasa, totusi. Cum sa procedam cat mai corect astfel incat sa beneficiem de ajutorul de la Stat?  


Pentru raspunsurile complete, excelent argumentate, consultati lucrarea Top 50 spete de la contabili in PANDEMIE si veti fi mai linistit, avand la indemana solutiile unor specialisti de top. 
 

Tot ce trebuie sa faceti este sa achitati produsul si...il puteti folosi rapid, online! 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Legea nr. 296/2023: Atentie la modificarile fiscale pentru PFA!


PFA/Intreprindere Individuala/Intreprindere Familiala - Legislatia se modifica!

Atentie la NOUTATILE din Codul Fiscal!
Taxele pentru PFA sunt luate la tinta!

Fii mereu informat cu cele mai noi modificari din lege

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
somaj tehnicanafcontroalelegislatie


Data aparitiei: 01 Aprilie 2020

Votati articolul "50 de spete contabile in contextul creat de coronavirus. Cum interpretezi CORECT noua legislatie fiscala?":
Rating:

Nota: 4.88 din 5 din 12 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii