email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incepand cu 1 septembrie, vor fi redeschise restaurantele si cafenelele in interiorul cladirilor. Care sunt conditiile?

Incepand cu 1 septembrie, vor fi redeschise restaurantele si cafenelele in interiorul cladirilor. Care sunt conditiile?
ministerul economieirestauranteoperatori economici

Ministerul Economiei anunta ca restaurantele si cafenelele in interiorul cladirilor, inclusiv in cazul unitatilor de cazare, vor fi redeschise incepand cu data de 1 septembrie. 

Redeschiderea acestora va putea fi posibila in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori, potrivit Hotararii nr. 43 din data de 27 august 2020, adoptata de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.
 

DE RETINUT!

Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori pot decide restrictionarea sau inchiderea activitatii operatorilor economici dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori. 

Programul de lucru al operatorilor economici prevazuti la alin. (1) nu poate incepe inainte de orele 06.00 si nu se poate prelungi dupa orele 24.00, ultima comanda putand fi preluata cel tarziu la orele 23.00.

De asemenea, se aproba organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulti, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, cu un numar de participanti de maximum 50 de persoane in interior si de maximum 100 de persoane in exterior, cu respectarea normelor de sanatate publica stabilite in ordinul ministrului sanatatii. 
 

Continutul Hotararii nr. 43: care sunt conditiile pentru redeschiderea restaurantelor si alte masuri
 

Art. 1 - (1) Se aproba reluarea activitatii cu publicul a operatorilor economici care desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, in interiorul cladirilor, in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori, pot decide restrictionarea sau inchiderea activitatii operatorilor economici dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide reluarea activitatii operatorilor economici dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori. 

(4) Programul de lucru al operatorilor economici prevazuti la alin. (1) nu poate incepe inainte de orele 06.00 si nu se poate prelungi dupa orele 24.00, ultima comanda putand fi preluata cel tarziu la orele 23.00.

(5) Operatorii economici mentionati la alin. (1) vor respecta obligatiile stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si ministrului economiei, energiei si mediului de afaceri.

(6) Masurile prevazute la alin. (1) - (5) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020.
 

Art. 2 - (1) Se aproba deschiderea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Se aproba deschiderea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, doar pentru clientii cazati in hotel, in judetele in care, incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile depaseste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori pot decide restrictionarea activitatii restaurantelor si cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.
 

(4) Masurile prevazute la alin. (1) - (3) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020.

Art. 3 - (1) Se aproba desfasurarea activitatii cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori.

(2) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide restrictionarea sau inchiderea activitatii operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca aceasta localitate trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide reluarea activitatii operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

(4) Masurile prevazute la alin. (1) – (3) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020.

Art. 4 – (1) Se aproba organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulti, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, cu un numar de participanti de maximum 50 de persoane in interior si de maximum 100 de persoane in exterior, cu respectarea normelor de sanatate publica stabilite in ordinul ministrului sanatatii.

(2) Masura prevazuta la alin. (1) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020.

Art. 5 - Se mentine masura privind suspendarea activitatii cluburilor, discotecilor si a barurilor in interiorul cladirilor. 

Art. 6 - In cuprinsul Hotararii CNSU nr. 36 din 21.07.2020, la art. 3 lit. r) se introduce o noua litera, lit. s), care va avea urmatorul cuprins:

„s) sportivii straini legitimati la cluburile din Romania care revin pe teritoriul tarii ca urmare a participarii la o competitie internationala oficiala a echipelor lor nationale si urmeaza a-si relua activitatea sportiva la clubul la care sunt legitimati, cu conditia ca acestia sa aiba incheiat un contract valabil cu un club sportiv din Romania.”

Art. 7 - (1) Activitatile institutiilor muzeale, a bibliotecilor, librariilor, cinematografelor, studiourilor de productie de film si audiovizual, a institutiilor de spectacole si/sau concerte, scolilor populare, de arta si de meserii, precum si evenimentele culturale in aer liber se pot desfasura numai in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.

(2) In conditiile alin. (1) organizarea si desfasurarea activitatii cinematografelor, institutiilor de spectacole si/sau concerte este permisa, fara a depasi 50 % din capacitatea maxima a spatiului, daca incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din judete/municipiul Bucuresti este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori, pot decide restrictionarea sau inchiderea activitatilor culturale prevazute la alin. (1) dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, trece peste pragul de 1,5/1.000 de locuitori.

(4) Comitetele Judetene pentru Situatii de Urgenta din judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, pot decide reluarea activitatilor culturale prevazute la alin. (1), dintr-o anumita localitate, din zona de competenta, daca incidenta cumulata a cazurilor din aceasta localitate, in aceeasi perioada de timp, este mai mica sau egala cu 1,5/1.000 de locuitori.

(5) Organizarea si desfasurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai daca ocupantii unui autovehicul sunt membrii aceleasi familii sau reprezinta grupuri de pana la 3 persoane, iar organizarea si desfasurarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanta de minimum 2 metri unul fata de celalalt, precum si cu purtarea mastii de protectie.

(6) Masurile prevazute la alin. (1) - (5) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020.

Art. 8 - In conformitate cu art. 4 alin. (3) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei, se aproba majorarea cantitatilor prevazute in Anexa la OUG nr. 11/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, cu urmatoarele cantitati suplimentare: 200 de ventilatoare medicale, 200 de monitoare medicale, 800 de injectomate, 150 de filtre pentru izolete si camerele de izolare cu presiune negativa si 1.750.000 de masti de protectie de tip FFP2 si FFP3.

Art. 9 - (1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfasoara activitati in spatii special destinate, dispuse in exteriorul cladirilor unde se desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile si alte asemenea, nu poate incepe inainte de orele 06.00 si nu se poate prelungi dupa orele 24.00.

(2) Masura prevazuta la alin. (1) intra in vigoare incepand cu data de 01.09.2020. 


Art. 10 - Se aproba lista tarilor pentru care se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din tarile/zonele de risc epidemiologic ridicat, propusa de INSP la data de 24.08.2020, prevazuta in anexa la prezenta hotarare.

Art. 11 - Rata de incidenta a cazurilor aferente masurilor prevazute la art. 1, 2, 3, 7, se analizeaza saptamanal, la nivelul fiecarui judet si a fiecarei localitati, din cadrul acestuia.

Art. 12 - Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.

 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministerul economieirestauranteoperatori economici


Data aparitiei: 31 August 2020

Votati articolul "Incepand cu 1 septembrie, vor fi redeschise restaurantele si cafenelele in interiorul cladirilor. Care sunt conditiile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X