Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Mijloace Fixe

Mijloace fixe cu o valoarea mai mica de 2.500 lei. Informatii privind politica contabila

Data aparitiei: 03 Noiembrie 2020
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Mijloace fixe cu o valoarea mai mica de 2.500 lei. Informatii privind politica contabila
mijloace fixeamortizarecheltuieli

Ce conditii exista in ceea ce priveste mijloacele fixe cu o valoarea mai mica de 2.500 lei? Prezentam in continuare tot ce trebuie sa stii despre durata de utilizare, deducerile de amortizare si eventuale reguli privind politica contabila.


Mijloace fixe cu o valoarea mai mica de 2.500 lei: raspunsul specialistului

Mijlocul fix, prin definitia redata la art. 28 alin. (2) Cod fiscal, este orice imobilizare corporala care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

1. Este detinut si utilizat in productia, livrarea de bunuri sau in prestarea de servicii, pentru a fi inchiriat tertilor sau in scopuri administrative;

2. Are o valoare fiscala egala sau mai mare decat limita stabilita prin hotarare a Guvernului nr 276/2013, la data intrarii in patrimoniul contribuabilului, respectiv suma de 2.500 lei;

3. Are o durata normala de utilizare mai mare de un an.

Rezolva rapid, usor si perfect legal orice problema legata de gestionarea mijloacelor fixe!Iti oferim acum cel mai NOU instrument pentru lucrul perfect legal cu mijloacele fixe, lucrarea: Manualul mijloacelor fixe.

In cazul imobilizarilor corporale, a caror valoare fiscala este sub limita de 2.500 lei, la alin. (21) al art. 28 din Codul fiscal se prevede posibilitatea recuperarii cheltuielilor de achizitie prin deduceri de amortizare. Aceasta optiune trebuie efectuata la data intrarii imobilizarilor in patrimoniul societatii pentru stabilirea perioadei si a cotelor de cheltuieli cu amortizarea.


 
Dispozitiile OMFP nr. 1802/2014, pct. 138, nu impun o valoare minima de la care bunurile respective se califica drept mijloace fixe. Conditia este ca acestea sa aduca beneficii economice viitoare si sa fie detinute pe o perioada mai mare de un an.
 
Astfel, din punct de vedere fiscal si contabil, costul de achizitie al activelor cu o valoare mai mica de 2.500 lei poate fi recuperat fie imediat la data punerii in functiune prin darea lor in consum, fie pe seama cheltuielilor cu amortizarea pe o perioada determinata de societate.
 
In ceea ce priveste politica contabila, ar trebui sa aveti mentionat in manualul de politici si proceduri contabile acest mod de calificare a mijloacelor fixe. Astfel, veti putea inregistra in contabilitate respectivele mijloace fixe, amortizandu-le pe durata de utilizare stabilita conform politicilor contabile proprii ale societatii.



Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Simona Stanculescu - Economist.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X