email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Statul impune firmelor sa dispuna munca la domiciliu sau sa decaleze programul

Statul impune firmelor sa dispuna munca la domiciliu sau sa decaleze programul
telemuncaoperatori economicistare de alerta

Angajatorii trebuie sa dispuna munca la domiciliu sau in regim de telemunca, iar acolo unde nu este posibil, sa decaleze programul de lucru daca au peste 50 de angajati, a hotarat Guvernul.

In situatia in care nu se poate desfasura activitatea de catre salariat in regim de telemunca sau munca la domiciliu si in vederea evitarii aglomerarii transportului public, institutiile si operatorii economici publici si privati trebuie sa organizeze programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora.

Masurile sunt introduse prin Ordonanta de urgenta nr. 192/2020 si apar si in Hotararea nr. 935/2020 care modifica si completeaza anexele nr. 2 si 3 la Hotararea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea starii de alerta.

Ordonanta de urgenta nr. 192/2020 modifica si Legea nr. 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca. 

"a) sa asigure mijloacele aferente tehnologiei informatiei si comunicatiilor si/sau echipamentele de munca sigure necesare prestarii muncii, partile putand conveni printr-un acord scris inclusiv sa fie utilizate cele proprii ale telesalariatului, cu specificarea conditiilor de utilizare." Astfel, telesalariatul poate sa lucreze cu propriile echipamente, insa trebuie un acord scris in acest sens.
 

Pentru a veni in sprijinul angajatorilor, dar si al salariatilor care ar putea avea neclaritati in ceea ce priveste implementarea masurilor luate de Guvern privind relatiile de munca, Ministerul Muncii a deschis, incepand de luni, 9 noiembrie, un Tel Verde unde vor putea fi solicitate informatii suplimentare. TELVERDE - 0800.868.622 va functiona de luni pana vineri, intre orele 09:00 - 21:00. 
 

Amenintarea coronavirus va obliga sa va trimiteti angajatii sa lucreze de acasa! Atentie la reglementarile specifice! Amenzile sunt dure! Iti punem la dispozitie un ghid dedicat integral telemuncii si contextului in care poate fi aplicata: Telemunca sau munca si de acasa.


Hotararea nr. 935/2020 mai cuprinde si alte masuri care se vor aplica in urmatoarea perioada: 

- interzicerea desfasurarii de reuniuni cu prilejul unor sarbatori, aniversari, petreceri in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private;

- interzicerea circulatiei persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 23,00-5,00, cu anumite exceptii (deplasarea in interes profesional, pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei, ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie);

- instituirea obligatiei pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa desfasoare activitatea in intervalul orar 5,00-21,00;

- in intervalul orar 21,00-5,00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

- prin exceptie, unitatile farmaceutice, benzinariile si operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu isi pot desfasura activitatea in regim normal de munca, cu respectarea normelor de protectie sanitar;

- suspendarea activitatii pietelor agroalimentare in spatii inchise, targurilor, balciurilor, pietelor mixte si volante si a talciocurilor;

- prepararea, comercializarea si consumul produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice sunt permise in spatiile special destinate dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu exceptia celor prevazute la pct. 21, cu asigurarea unei distante de minimum 2 metri intre mese si participarea a maximum 6 persoane la o masa, daca sunt din familii diferite.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
telemuncaoperatori economicistare de alerta


Data aparitiei: 10 Noiembrie 2020

Votati articolul "Statul impune firmelor sa dispuna munca la domiciliu sau sa decaleze programul":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X