Comerciantii de produse alimentare neambalate puse la vanzare trebuie sa fie insotite, in mod obligatoriu, de informatii privind prezenta substantelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranta, prevede un ordin al ANPC publicat luna trecuta in Monitorul Oficial.
Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul Presedintelui ANPC nr. 163 din 3 iunie 2021 pentru furnizarea de informatii privind prezenta unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranta la produsele alimentare neambalate. Prevederile ordinului intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data oficializarii, adica din 14 iulie 2021.
Potrivit actului normativ, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.
"De asemenea, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Nu in ultimul rand, ordinul arata ca, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vanzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanta, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta figureaza pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.", a informat ANPC intr-un comunicat.
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea verde a contabilitatii
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Foto: pixabay.com