email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reguli pentru firme din 14 iulie: produsele alimentare neambalate trebuie obligatoriu sa fie insotite de etichete

Noi reguli pentru firme din 14 iulie: produsele alimentare neambalate trebuie obligatoriu sa fie insotite de etichete
anpcprodusereguli

Comerciantii de produse alimentare neambalate puse la vanzare trebuie sa fie insotite, in mod obligatoriu, de informatii privind prezenta substantelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranta, prevede un ordin al ANPC publicat luna trecuta in Monitorul Oficial.


Pe data de 14 iunie 2021, a fost publicat in Monitorul Oficial Ordinul Presedintelui ANPC nr. 163 din 3 iunie 2021 pentru furnizarea de informatii privind prezenta unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranta la produsele alimentare neambalate. Prevederile ordinului intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data oficializarii, adica din 14 iulie 2021.

Potrivit actului normativ, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.

"De asemenea, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.

Nu in ultimul rand, ordinul arata ca, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vanzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanta, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta figureaza pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.", a informat ANPC intr-un comunicat.

 

 

Foto: pixabay.com


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anpcprodusereguli


Data aparitiei: 06 Iulie 2021

Votati articolul "Noi reguli pentru firme din 14 iulie: produsele alimentare neambalate trebuie obligatoriu sa fie insotite de etichete":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X