email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministrul Finantelor ii linisteste pe romani: Vom construi bugetul pentru 2022 fara noi taxe

Ministrul Finantelor ii linisteste pe romani: Vom construi bugetul pentru 2022 fara noi taxe
taxefinanteimm

Bugetul pentru anul 2022 va fi construit fara noi taxe, a informat Adrian Caciu, ministrul Finantelor Publice, intr-o intalnire cu reprezentantii mediului de afaceri.

Ministrul Finantelor a decis intalnirea periodica cu reprezentantii mediului de afaceri din Romania pentru asigurarea sustenabilitatii politicilor finaciar-fiscale si consolidarea parteneriatului dintre mediul antreprenorial si guvern. Prima intalnire din aceasta serie a avut loc joi, 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finantelor. Au participat reprezentanti ai Confederatiei Nationale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR) si Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

In cadrul discutiei, ministrul Finantelor a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget pentru anul 2022, politica fiscala pentru anul urmator, necesitatea infiintarii unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finante, precum si schemele de ajutor pentru IMM-uri si programele destinate cresterii gradului de digitalizare a economiei.

Vom construi bugetul pentru 2022 fara noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi facuta in mod predictibil, doar in urma unui dialog cu dumneavoastra, reprezentantii mediului de afaceri. Acum Romania are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe romanii cu venituri mici de cresterea preturilor, in special a celor de la energie. Vom face asta stimuland economia si firmele care produc in Romania, indiferent de nationalitatea actionariatului lor, fiindca tot ceea ce se fabrica in Romania se face cu angajati romani. Un produs fabricat in Romania inseamna locuri de munca pentru romani. Sustinand producatorii din Romania, oferim garantii mai mari pentru sute de mii de angajati ca vor avea locuri de munca stabile si sigure.” a declarat Adrian Caciu.

Potrivit unui comunicat al MFP, in prezentarea programului economic al noii guvernari s-au subliniat solutiile si schemele de ajutor pentru IMM si companiile mari. Scopul declarat al bugetului pe 2022 este sa sprijine toate companiile care fabrica produse cu valoare adaugata ridicata, sa sprijine companiile care fac exporturi si sa implementeze programe destinate cresterii gradului de digitalizare a economiei.


In cele din urma, contestata taxa de solidaritate de 1%, care ar putea sa li se aplice companiilor a caror cifra de afaceri depaseste 100 de milioane de euro, va fi abandonata de Guvern. Noua taxa care ar fi urmat sa se aplice la aproximativ 300 de companii din Romania ar fi adus la buget cinci miliarde de lei in plus. 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxefinanteimm


Data aparitiei: 13 Decembrie 2021

Votati articolul "Ministrul Finantelor ii linisteste pe romani: Vom construi bugetul pentru 2022 fara noi taxe":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X