Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

SAF-T 2023. Ghid de raportare corecta - scapa de amenzi si controale neprevazute!

Ultima actualizare: 22 Februarie 2023
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
SAF-T 2023. Ghid de raportare corecta - scapa de amenzi si controale neprevazute!
saf-tfacturiinregistrari contabiled406

SAF-T reprezinta cea mai importanta transformare prin care a trecut sistemul fiscal din Romania pana acum. Firma dvs. va fi ca o carte deschisa pentru ANAF!

Nu va mai fi nevoie de inspectii fiscale la sediul dvs. si de controale inopinate. Inspectorii vor sta in birourile lor si, din cateva clicuri, vor verifica tot ce e de verificat: TVA, impozit pe profit, contributii salariale etc. Si, desigur, daca vor gasi nereguli, vor aplica sanctiuni – amenzi, dobanzi, penalitati de intarziere.

Acest lucru va fi posibil gratie noii declaratii informative D406 (raportarea SAF-T) pe care veti fi obligat sa o transmiteti electronic in fiecare luna sau trimestrial catre ANAF si care va contine un volum impresionant de date contabile si fiscale (peste 800 de tipuri de date). 

Practic, prin aceasta declaratie veti transfera intreaga dvs. contabilitate catre ANAF si, evident, cel putin in faza de inceput, probleme vor fi cu duiumul: incompatibilitati intre softul dvs. si cel folosit de ANAF, neconcordante, erori, diferente, tot felul de neclaritati.

ATENTIE! 

Pentru contribuabilii incadrati in categoria contribuabili mijlocii la data de 31 decembrie 2021, obligatia de depunere a Declaratiei informative D406 incepe de la data de 1 ianuarie 2023, care reprezinta data de referinta pentru contribuabilii mijlocii. 


Venim in sprijinul tau cu o solutie eficienta - Lucrarea SAF-T. Ghid de raportare corecta.
Ghidul nostru contine explicatii impecabile, care va ajuta sa depuneti D406 corect si la timp, cu avantaje clare:

1) Scapati de amenzi
2) Evitati sanctiunile de orice fel
3) Va recuperati rapid sumele din TVA
4) Nu intrati in categoria de risc fiscal ridicat, deci nu va veti confrunta cu inspectii ANAF amanuntite la sediul dvs.

 

Atentie, neregulile sunt sanctionate dur!

  • Nu depuneti D406 la termenul prevazut de lege? 

Amenda este de la 1.000 la 5.000 de lei!

  • Declaratia dvs. este incorecta sau incompleta?

Amenda este de la 500 la 1.500 de lei!
 
Din fericire, dvs. veti fi la adapost de aceste santiuni. Ghidul pe care vi-l punem la dispozitie traduce intr-un limbaj prietenos sistemul SAF-T, astfel incat raportarea dvs. va fi corecta si usor de gestionat. El va permite in primul rand sa intelegeti acest nou mecanism de a transmite informatii catre ANAF, deoarece, fara sa intelegeti mecanismul, riscul de a gresi este foarte mare. 
 
Ganditi-va la simplul fapt ca va fi necesar sa dezvoltati un soft pentru centralizarea automata a datelor pentru D406. Cu siguranta, nu puteti dezvolta un astfel de soft fara sa stapaniti toate subtilitatile acestei noi raportari. Lucrarea noastra va ajuta sa va familiarizati rapid cu toate detaliile, avantajele fiind o siguranta totala si o economie imensa de timp pentru dvs. 

Ce date fiscal-contabile contine D406? 

D406 presupune sa trimiteti catre ANAF peste 800 de tipuri de date, intr-un format nefamiliar, complex, gandit in limba engleza (si limba poate fi un impediment). Aceasta complexitate vine si din faptul ca scopul D406, in viitorul apropiat, este sa comaseze toate declaratiile actuale depuse de firme.
 
D406 contine date fiscal-contabile despre: 
 
Fisiere master (principale):
 
• Conturi contabile/Registrul Jurnal
• Clienti (date de identificare, contul analitic, soldul initial si final debitor/creditor);
• Furnizori (date de identificare, contul analitic, soldul initial si final debitor/creditor);
• Tabela taxe (informatii specifice despre taxe);
• Tabela unitatilor de masura;
• Tabel tipuri de analiza (informatii cu privire la structura centrelor de cost a contribuabilului);
• Tabela tipuri de miscari;
• Produse;
• Stocuri;
• Proprietari (detalii referitoare la proprietarii stocurilor);
 
Inregistrari contabile – Registrul Jurnal – informatii referitoare la inregistrarile contabile, la nivel de tranzactie, incluzand conturile contabile analitice.
 
Documente sursa – informatii despre documentele sursa precum:
• Facturi de vanzare;
• Facturi de achizitie;
• Plati;
• Miscari de bunuri;
• Tranzactii cu active.
In mod cert, dat fiind tot acest volum imens de date, va prinde bine o mana de ajutor. 
 
In lucrarea SAF-T. Ghid de raportare corecta, fiecare sectiune si subsectiune a D406 este comentata si analizata in detaliu, astfel incat sa o completati fara erori, sa evitati amenzile contraventionale, sa scapati de amenintarea ca firma dvs. sa ridice semne de intrebare si sa atraga inspectii fiscale imediate.

Nu exista o lucrare similara pe piata! 
Este singurul ghid pe care il aveti la dispozitie pentru a intelege sistemul SAF-T si a depune D406 corect si la timp, astfel incat sa evitati amenzile, diferentele de plata, inspectiile fiscale amanuntite sau refuzul rambursarii de TVA.






Articole Similare