email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contabilii si alti contribuabili care isi practica profesia ca PFI vor beneficia de vechime in munca

Contabilii si alti contribuabili care isi practica profesia ca PFI vor beneficia de vechime in munca
pfavechime in muncaprofesii liberale

Persoanele fizice independente (PFI), precum contabilii, asistentii medicali, traducatorii autorizati, fizioterapeutii si altii, pot beneficia de vechime in munca, potrivit unui proiect legislativ initiat de USR, care urmeaza sa primeasca votul senatorilor. 

Initiatorii doresc sa repare astfel o serie din problemele identificate in legislatia care vizeaza activitatile economice independente. Conditia este ca veniturile sa atinga, in medie lunara, nivelul salariului minim brut timp de un an. 

"Este o anormalitate sa-ti exerciti profesia, sa platesti taxe la stat pentru veniturile incasate, dar perioada in care ai muncit sa nu fie considerata vechime in munca”, declara deputata USR Denisa Neagu.

In Romania sunt in jur de 40 de profesii liberale, printre care si cele de asistent medical, moasa, asistent social, evaluatori, logoped, fizioterapeut/kinoterapeut, traducator autorizat si contabil. Peste 52.000 de persoane s-au inregistrat in ultimii cinci ani la Administratia Financiara ca practicand aceste tipuri de profesii liberale. Toate aceste PFI-uri contribuie la sistemul de asigurari de sanatate si la sistemul de pensii la fel ca persoanele fizice autorizate si ca orice alta persoana angajata, dar fara sa beneficieze de vechimea in munca si in specialitate.

Profesiile liberale sunt reglementate prin OUG. nr. 49/2009 privind libertatea de stabilire a prestatorilor de servicii si libertatea de a furniza servicii in Romania, coroborata cu Legea nr. 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania si cu legislatia fiscala.


Legea nr. 125/2022 a corectat problema persoanelor fizice autorizate, carora le-a fost recunoscuta vechimea in munca si, dupa caz, in specialitate.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
pfavechime in muncaprofesii liberale


Data aparitiei: 10 Octombrie 2022

Votati articolul "Contabilii si alti contribuabili care isi practica profesia ca PFI vor beneficia de vechime in munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X