Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"Planul de conturi general 2025"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Planul de conturi general 2025
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Bulgaria a decis sa utilizeze rezerva fiscala pentru a nu majora TVA

Data actualizarii: 24 Mai 2010
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
tvabulgaria

 

Ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, a confirmat ca guvernul de la Sofia nu va majora Taxa pe Valoarea Adaugata (fixata la 20 la suta), urmand a acoperi deficitul bugetar cu banii din rezerva fiscala, transmite Novinite.

'Veti vedea cum va creste capitalul care va intra in Bulgaria, in special din tarile care au adoptat majorari de taxe', a declarat Simeon Djankov intr-un interviu acordat duminica postului de televiziune Nova TV. Djankov a reiterat ca Bulgaria este una din tarile cu cele mai bune performante fiscale din Europa, exceptand Estonia si Suedia, adaugand ca accesarea rezervei fiscale este cea mai buna solutie pentru acoperirea deficitului bugetar. Simeon Djankov crede ca astfel va fi trimis un mesaj corect investitorilor, care ar fi speriati daca Bulgaria ar cere ajutor strain, inclusiv de la FMI.

'Aceasta este cea mai rezonabila optiune deoarece este cea mai ieftina. Rezerva fiscala este conceputa exact pentru acest gen de situatii. Orice alta optiune ar insemna ca Bulgaria va trebui sa se imprumute de la bancile straine, ceea ce este nerezonabil in acest moment', a declarat ministrul bulgar de Finante.

Leva bulgara este legata de moneda euro intr-un regim de tip consiliu monetar, care limiteaza operatiunile monetare ale Bancii centrale a Bulgariei (BNB). Aceasta utilizeaza politica fiscala drept principalul instrument pentru a influenta economia.

In conformitate cu prevederile consiliului monetar, Bulgaria trebuie sa mentina o rezerva fiscala. Conform variantei revizuite a proiectului de buget pentru 2010, rezerva fiscala ar urma sa scada de la 6,4 miliarde leva pana la 4,5 miliarde leva la finele anului.

La mijlocul lunii mai, Bulgariei si altor sapte state membre UE, li s-a spus ca nu indeplineasca toate conditiile necesare pentru a putea adopta moneda euro. Comisia Europeana a informat Bulgaria, Cipru, Danemarca si Finlanda ca deficitele lor bugetare sunt prea mari si le-a plasat sub o procedura speciala de deficit excesiv.

Informatii de top de la expertii PortalContabilitate.ro

- cel mai cunoscut site de consultanta fiscal-contabila din Romania -

Vrei sa vezi si tu TOATE Explicatiile, Intrebarile si Raspunsurile + Noutatile din lege?

Este foarte simplu! TESTEAZA GRATUIT - Completeaza formularul de mai jos:

- Vei gasi Legislatie la zi + Consultanta detaliata de la experti

Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului!
Conform cerintelor Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.





Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"Planul de conturi general 2025"


X